Haber: Özel Çelik


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Düzce 28.Dönem Milletvekili Adayları 14 Mayıs Seçimleri öncesi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

photo1683533895 (4)

1999 yılında yaşanan iki depremle yıkılan Düzce aynı yıl çıkarılan 584 Nolu KHK ile vilayet statüsüne kavuşturulmuştu. İl olarak girdiği ilk seçimlerde 3 milletvekilini AK parti sıralarına gönderen Düzce; o tarihten sonra 2018 yılına kadar tüm seçimlerde  Ak Parti harici bir vekil çıkarmadı. 2018 Genel seçimlerinde ise 3 vekilden 1 tanesini MHP sıralarına gönderen Düzce yine Cumhur İttifakından yana tavır sergilemiş oldu.

photo1683533895 (6)

CHP DÜZCE’DEN MİLLETVEKİLİ ÇIKARMAYA ÇOK YAKIN


CHP Milletvekilleri Düzce’ye özel ilgi gösterdi.  Sık sık ziyaret ederek partiye destek veren vekiller, ilin sorunlarını da meclise taşıyarak Düzce’yi gündemde tutmaya çalıştılar. 
 Seçim çalışmalarını ara vermeden sürdüren CHP Düzce Milletvekili adayları, vatandaş, esnaf ve çiftçilerle buluşmaya devam ediyor. Günün erken saatlerinde çalışmalara başlayan CHP adayları, bir araya geldiği vatandaşlardan hem Kemal Kılıçdaroğlu’na, hem de CHP için oy istiyorlar. 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ittifak ortağı Temel Karamollaoğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile birlikte 9 Mayısta yapacağı mitingin kararsız seçmen üzerinde büyük etkisi olacağı düşünülüyor.

CHP 1. Sıra adayı Talih Özcan ile Fermuar sistemiyle İYİ Parti kadrolarından  CHP’nin 2. Sırasında aday olan Aslıhan Akbal Tüysüz  ilçe ve köylerde bulunan vatandaşları ziyareti ihmal etmiyor. Köylü ve Esnaflarla bir araya gelen adaylar, CHP iktidarı döneminde fındık taban fiyatının 4 dolara sabitleneceğinin sözünü veriyor. İlçe ve köy ziyaretlerini aralıksız sürdüren adaylar aldıkları olumlu tepkiler ışığında 1 milletvekilini garantiledikleri izlenimini edindiklerini belirtirken rehavete kapılmadan 2. Sıradaki Aslıhan Akbal Tüysüz’ün de Parlementoya göndermeye çalışıyor. 

photo1683533895 (5)

İTHAL VEKİL YAKIŞTIRMASI HAVADA KALDI


Sakarya doğumlu olması sebebiyle iktidar yanlısı yerel medya organlarının “İthal Vekil” yakıştırması yaptıkları Talih Özcan; aile köklerinin Düzce, Gümüşova’lı olması ve hemşehrilerinin de sahip çıkması ile bu yıpratma politikasını aşmış görünüyor. Yumuşak bir siyaset izleyerek tüm halka dokunmaya çalışan Özcan; birebir diyalogla propaganda yolunu tercih ediyor. Düzce’nin ilk sosyal demokrat milletvekili olma yolunda ilerleyen Özcan;  “Benim için yalancı diyemiyorlar, hırsız diyemiyorlar. Tutturmuşlar bir ithal vekil gidiyorlar. Ben hepsinden daha Düzce’ liyim. Ben kendimi Düzce’ye hizmete adadım. Genel başkanın da desteği ile Düzce’ye yatırım yağdıracağım. Düzce’de bir daha deprem olmayacak diyemem ama olacak depremlerde can kaybı vermeyen bir şehir olması için tüm enerjimi harcayacağım.” dedi

photo1683533895 (3)

CEKETİMİ KOYSAM VEKİL SEÇTİRİRİM DÖNEMİ BİTTİ


CHP 2. Sıra milletvekili adayı Aslıhan Akbal Tüysüz; 21 yıldır aynı iktidara oy verilen bir şehrin hak ettiği hizmete alamadığını belirterek şöyle devam etti.  “Her defasında önümüze kimi koydularsa oy verdik. Düzce’de ceketimi koysam seçilir mantalitesi ile hareket edildiğin de bu şehre hizmet gelmesi mümkün mü ? Biz diyoruz ki rekabet kaliteyi getirir. Bunun için üç vekil şansının hepsini iktidara vermeyin diyoruz” şeklinde konuştu.

photo1683533895 (1)

AK PARTİDE AYŞE KEŞİR ETKİSİ TERS TEPTİ


Tayyip Erdoğan etkisi ile her ne kadar kemik bir oy potansiyeline sahip olsa da vekillik sıralarında Kadın Kolları Genel Başkanı ve Düzce milletvekili Ayşe Keşir’in listelerin oluşturulması üzerinde ki baskısı parti için de küskünlerin sayısını oldukça artırdı. Düzce’li seçmen valilik bünyesinde sözleşmeli personel olarak çalışma hayatına başlayan ve hızla Aile ve Sosyal Politikalar İl müdürlüğüne kadar yükselen Ercan Öztürk’e vekil olarak şans vermekte tereddüt ediyor.

İTTİFAK “YANILTICI” OLABİLİR…!


Düzce Gazeteciler Cemiyeti Kurucusu ve eski başkanı Erol Tayhan; “Düzce tüm ülkedeki seçimin bir kopyası mahiyetindedir. Bunu bir kere unutmamak lazım. Bu dönemin “İttifak” çerçevesinde gelişmesi ortamı “puslu” hale getirdi. Çünkü ben alanda bizzat görüyorum bunu.
İttifak içinde gayri-samimi söz ve eylemlerin sandığa yansıyıp yansımayacağı bugün bizi yanıltabilir. İttifak içinde bana göre etik olmayan bana göre bilinçli yapılan hatalar tespit yapmamızı engelliyor. Düzce’de muhafazakar oyların çokluğu partilerin de rengini belli ediyor. Ancak şu gerçeği unutmamak lazım: CHP daha önceki seçimde milletvekilliğini çok az bir farkla kaybetti, bu MHP’nin bir milletvekili çıkarmasının yolunu açtı. Bugün İYİ Parti-CHP ve diğer muhafazakar oyların CHP’de toplanması Düzce’de milletvekili seçiminde etkili olacaktır. Yalnız ittifakla seçime girmenin “gizli ve sırlı” düşmanları çok olur. MHP-Ak Parti dayanışmasının da sandığı etkileyeceğini düşünüyorum ben. İttifak içinde yapılan “sinsi” planlar sürdüğü sürece sağlıklı bir yorum yapamayız. Ben buna benzer yorum yaptığımda “bu tür hatalar MHP’ye bir vekil yazar” demiştim. MHP’den Ümit Yılmaz milletvekili oldu. Bugün aynı durum CHP Milletvekili adayı Talih Özcan için de geçerli…Bu seçim “ittifakların testi” anlamı taşıyor bir anlamda. Sonuç için Düzce halen puslu buğulu…! değerlendirmesinde bulundu.


DÜZCE’DE BU KEZ DENGE KURULACAK


Düzceli Gazeteci – Yazar Atilla Gösterişli 14 Mayıs seçimleri ile ilgili olarak Düzce’nin hâlâ geri kalmışlığın pençesinde durduğunu belirterek, “Bunun en önemli nedeni AKP milletvekilleri ile belediye başkanlıkları arasında sürekli bir çekişme/husumet olmasıdır. AKP yönetimi ile milletvekilleri ve belediye başkanlıkları arasındaki çekişme, hizmetlerin gelişmesini engelledi. Bunun en belirgin örneği aynı partiyi temsil etmelerine rağmen, belediye başkanları birbirlerinin yaptıklarını yıktı. Düzceli artık bunun farkında ve bu nedenle ‘değişimden’ yana tercihini kullanmak istiyor. Bu kez Düzce Millet ittifakından yana oyunu kullanacak.” şeklinde yorumladı.

#Seçim2023 Yerel Medya Koordinasyonu