AFAD internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Düzce'nin Gölyaka ilçesinde 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.BURSA (İGFA)- Düzce'nin Gölyaka ilçesinde saat 4.08'de 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Sarsıntı Bursa, İstanbul ve Ankara'da da kuvvetli  hissedildi.

Depremin şiddeti Kandilli Rasathanesine göre 6,0 olarak ölçülürken, AFAD depremin büyüklüğünü 5,9 olarak kaydetti.

Sarsıntı 6,81 kilometre derinlikten geldi.

Olası hasarın boyutu ile ilgili araştırma sürüyor.

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alındığı kaydedildi. Düzce, Ankara, İstanbul ve Sakarya AFAD ekipleri bölgeye sevk edildiği bildirildi.

SOYLU'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Düzce’de; “Yaklaşık 30’un üzerinde yaralı söz konusu. Bir elektrik kesintisi var, bunların önemli bir bölümü kontrollü kesintiler. Mahalle mahalle yavaş yavaş kontrollü bir şekilde veriliyor. Biraz sonra elektrikle ilgili de herhangi bir kesinti söz konusu olmayacak” açıklamasını yaptı. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün saat 04.08’de 5.9 büyüklüğünde meydana gelen depreme ilişkin açıklama yaptı. Soylu, depremin meydana geldiği Düzce’ye giderek olay yerinde şunları söyledi: 

 “70’in üzerinde artçı sarsıntı meydana geldi. Bunların ikisi 4’ün üzerinde en son 06.50’de 4.3 meydana geldi ve bu seviyede artçı sarsıntılarda 4’ün üzerinde artçı sarsıntı olabilir. Onun için mümkün olduğunca az hasarlı veya hasarlı, orta hasarlı binalarda durmamak lazım ama şu ana kadar bize bir ağır hasarlı binalar ile ilgili bir ihbar veya bildirim gelmedi. Yaptığımız taramalarda şu an böyle bir sonuca ulaşmış değiliz.

Yaklaşık 30’un üzerinde yaralı söz konusu. Daha önce verdiğimiz bilgi çerçevesinde bir yaralımız Bolu’da atlama suretiyle leğen kemiği yaralı bir yaralımız var. Depremin olduğu 4.08’den itibaren Cumhurbaşkanımıza aralıkla olarak bilgi arz ettik. Bir elektrik kesintisi var, bunların önemli bir bölümü kontrollü kesintiler. Mahalle mahalle yavaş yavaş kontrollü bir şekilde veriliyor. Biraz sonra elektrikle ilgili de herhangi bir kesinti söz konusu olmayacak.”  

MANSUR YAVAŞ'TAN AÇIKLAMA: KÖTÜ HABER ALMADIK

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Düzce merkezli depreme ilişkin saat 04.32'de; “İvedilikle sahadaki ekiplerimizden bilgi aldık. Çok şükür ki Ankara'nın herhangi bir bölgesinden kötü haber almadık. Düzce ve çevre illerdeki vatandaşlarımıza da bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” açıklamasını yaptı. 

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Düzce merkezli yaşanan depreme ilişkin, saat 04.32'de açıklama yaptı. Yavaş, İstanbul, Ankara başta olmak üzere hissedilen depreme ilişkin sosyal medya hesabından şunu dedi:

“Hepimiz çok korktuk, çok endişelendik. Umuyorum ki hiçbir şekilde kayıp yaşamayız, geçmiş olsun. İvedilikle sahadaki ekiplerimizden bilgi aldık. Çok şükür ki Ankara'nın herhangi bir bölgesinden kötü haber almadık. Düzce ve çevre illerdeki vatandaşlarımıza da bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

İMAMOĞLU: AKOM'A İLETİLEN OLUMSUZ BİR DURUM YOK

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Düzce merkezli yaşanan depreme ilişkin açıklama yaptı. İmamoğlu, sosyal medya hesabında şu paylaşımı yaptı:

“İstanbul ve çevre illerde hissedilen depremin hiçbir vatandaşımıza zarar vermemiş olması tek dileğimiz. Geçmiş olsun. Merkez üssü Düzce olan ve tüm bölgede hissedilen depremde İstanbul’da AKOM’a iletilen herhangi bir olumsuz durum mevcut değildir. Depremin etkili olduğu tüm illerdeki gelişmeleri takip ediyoruz. Tekrar geçmiş olsun.”

CHP GÖLYAKAYA İLÇE BAŞKANI: EVLERDE HASAR VAR

CHP Gölyaka İlçe Başkanı Abdullah Şahin, Düzce merkezli depremin ardından; “Evlerde ufak tefek hasarlar var. Can kaybı yok ama zayıf olan, bahçe duvarları devrilmiş durumda” dedi. Düzce’de yaşayan üniversite öğrencileri ise, “İnsanlar panikleyerek sokağa çıkıyor. Burası fay hattının üstü. İnsanların bunu alışkanlık hale getirmesi lazım” diye konuştu.

CHP Gölyaka İlçe Başkanı Abdullah Şahin, Düzce’nin Gölyaka ilçesindeki depremin ardından ANKA Haber Ajansı’na bilgi verdi.

Şahin, Gölyaka ilçesinde hasar tespiti yapmak için mahalleleri ziyaret etti. Şahin, “Gölyaka’nın tüm mahallelerinde bu görüntüleri (yıkılmış bahçe duvarları) görmek mümkün. Evlerde ufak tefek hasarlar var. Can kaybı yok ama zayıf olan bahçe duvarları gördüğünüz gibi devrilmiş durumda” dedi.

Şahin Gölyaka merkezde belediye binasının önünde, “Herkes ayakta, burada insanlar depremle yaşamayı öğrenmeliler. Bu kadar paniğe gerek yok. Köyleri gezdik, köylerde herhangi bir durum yok. Gölyaka merkezde de yok. Ufak tefek binalarda çatlaklıklar var. Zayıf olan bahçe duvarlarında yıkılmalar var” açıklamasını yaptı.

Düzce’de yaşayan üniversite öğrencileri ise meydana gelen depreme ilişkin, “Konutlarda zedelenmeler var, çatlaklıklar var. Ufak tefek zedelenmeler var. Depremin merkezi burası. İnsanlar panikleyerek sokağa çıkıyor. Burası fay hattının üstü. İnsanların bunu alışkanlık hale getirmesi lazım. 6.1 depremde böyle panik içinde olmaması lazım. İnsanların duyarlı bir şekilde davranması lazım, herkes panik içindeydi” diye konuştular.

Gölyaka ilçesinin İmamlar mahallesi muhtarı Sebahattin Kardüz ise “Bir sıkıntı yok, can kaybı ve binalarda hiçbir sorun yok. Ufak tefek çatlaklılar var. Onlar da yarın sabah görevlilerin bakması ile sonuç belirlenecek” dedi.

DEPREMİN HİSSEDİLDİĞİ İLLERDE EĞİTİME ARA VERİLDİ

Bolu Valiliği, saat 06.31’de; “Düzce Gölyaka merkezli ve ilimizde de hissedilen deprem nedeniyle, tedbir amaçlı ilimiz genelinde tüm eğitim kurumlarında 23 Kasım 2022 tarihinde bir gün eğitim-öğretime ara verilmiştir. Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” açıklamasını yaptı.

Bolu Valiliği, Düzce’de meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından Bolu’da eğitim-öğretime 1 gün ara verildiğini duyurdu. Bolu Valiliği’nin sosyal medya hesabından, saat 06.31’de yapılan açıklama şöyle:

“Düzce Gölyaka merkezli ve İlimizde de hissedilen deprem nedeniyle, tedbir amaçlı ilimiz genelinde tüm eğitim kurumlarında 23 Kasım 2022 tarihinde bir (1) gün eğitim-öğretime ara verilmiştir. Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Düzce’de meydana gelen ve İlimizde de hissedilen deprem nedeniyle, tedbir amaçlı ilimiz genelinde tüm eğitim kurumlarında eğitim-öğretime 23 Kasım 2022 tarihinde bir gün ara verilmiştir” açıklamasını yaptı.

Düzce Valisi Cevdet Atay, Düzce merkezli depremde can kaybının yaşanmadığını bildirdi. Atay, saat 05.20'de yaptığı açıklamada; “İlimizde yaşanan deprem nedeniyle, tedbir amaçlı ilimiz genelinde tüm eğitim kurumlarında 23 Kasım 2022 tarihinde bir (1) gün eğitim - öğretime ara verilmiştir” açıklamasını yaptı.