Bilgin, “Pazartesi günü itibariyle bildirilmesi gereken Ekim dönemine ait beyan bildirim ve ödemelerin mücbir sebep haline alınıp ertelenmesini talep ediyoruz. Düzce’deki tüm mali müşavirler şu anda çalışamaz halde bu konuda devletimizin yardımına ihtiyacımız var. Bizi unutmasınlar, mücbir sebebin ilan edilmesini bekliyoruz” dedi.

DSMMMO Başkan Yardımcısı Adem Bilgin, deprem sonrası yaşanan teknik sorunlar nedeniyle ekim dönemi beyannamelerinin mücbir sebep haline alıp ertelenmesini talep etti. Bilgin şunları söyledi:

“İlimizde yaşanan depremden dolayı bilhassa muhasebe bürolarında çok ciddi hasarlar var. Birçok meslektaşımızdan ve üyelerden gelen fotoğraflar ve videolarda görüldüğü üzere dolaplar devrilmiş, bilgisayarlar kırılmış, altyapıdan kaynaklı internet sıkıntısı var. Pazartesi günü itibariyle bildirilmesi gereken Ekim dönemine ait beyan bildirim ve ödemelerin mücbir sebep haline alınıp ertelenmesini talep ediyoruz. Bu konuda Maliye Bakanlığı’ndan kolaylık bekliyoruz. Düzce’deki tüm mali müşavirler şu anda çalışamaz halde bu konuda devletimizin yardımına ihtiyacımız var. Bizi unutmasınlar, mücbir sebebin ilan edilmesini bekliyoruz.”