dokuz8 TV'de dokuz8HABER Genel Yayın Koordinatörü Mustafa Kara'nın sunduğu #AnlatBiraz'da bu hafta sansür konuşuldu. İçinde 'testis' kelimesi geçtiği için Hatay Valiliği tarafından oyunu yasaklanan Sertaç Demir ve Facebook tarafından sansür uygulanan Tiyatro... Tiyatro Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Pak, yaşadıklarını canlı yayında Kara'ya anlattı. 

"YILLARCA SIKINTI OLMAYAN 'TESTİS' NASIL BİR ANDA SIKINTI OLDU"

Demir, "Testis geçtiği için toplumsal ahlaka aykırı görüldü. Tamamen bilimsel anlamda kullanılıyor. Tamamen tıbbi anlamda kullanılıyor. Biz 2018'de OHAL'de oynadık. OHAL'de valiliğinin çalışma bürosunun altında OHAL komisyonu tarafından bu metin geçtik. Yıllardır birçok yerde oynadığımız izin verilen bir oyuna şimdi neden izin verilmedi? Bunun nedeni zaten söylenmiyor. Bize nedenini söylerlerse ilk olarak biz suç duyurusunda buluncağız." diye konuştu. 

Demir, Sendikalar ve STK'lar tarafından da yeterince destek ve dayanışma görmediklerini belirtti. 

"FACEBOOK'A ULAŞMADA ÇOK SIKINTI YAŞIYORUZ"

Sansür uygulanan Tiyatro... Tiyatro Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Pak ise Facebook ile sansür konusunda bağlantı kurma noktasın çok ciddi zorluklar yaşadıklarını söyledi.

Kişisel ilişkilerle ulaştıkları Facebook'tan, "Markaya zarar verdiğimizi söylediler" ifadelerini kullanan Pak, "Facebook sansürüne karşı nasıl bir süreç uygulayacağımızı da bilmiyoruz. Bir muhatap da yok." dedi.

"ÇOK YALNIZ KALDIK"

Pak da Sertaç Demir'in serzenişine destek vererek, "İtirazlar noktasında çok yalnız kaldık. Destek noktasında çok yalnız kaldık. Sesimizi duyuramadık." ifadelerini kullandı.

Hem Yavuz Pak hem de Sertaç Demir'in sansüre karşı mücadelelerini anlattığı yayını YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz.