Başkan Çelik, CHP’li belediye başkanlarıyla birlikte afet bölgesi Malatya, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ı ziyaret etti. Depremin etkilerini gözlemlemek için yapılan ziyaretler sırasında, başkanlar bölgedeki depremzedelerle bir araya gelerek, ihtiyaçları ve talepleri dinledi. Çelik, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ilk anından itibaren bölgeye destek verdiklerini ve bundan sonra da yardımlarına devam edeceklerini kaydetti. 

Çelik, 8 Ağustos 2019 tarhinde kendilerinin de deprem gerçeği ile yüzleştiğini ve depremin yıkıcı etkisinin ardından yaptıkları çalışmaları öneri olarak aktardı. Depremzedelerin acılarını, kayıplarını ve travmalarını anladıklarını söyleyen Çelik, bu süreçte Bozkurt Belediyesi olarak imkanlarını seferber edeceklerini vurguladı.

Başkan Çelik, “Ardahan'dan Edirne'ye kadar buradayız. Belediye başkanlarımızla Malatya'dayız. İlk günden beri deprem bölgelerindeyiz ve desteklerimizi veriyoruz. Bundan sonraki süreçte de Malatya ve diğer deprem bölgelerine desteklerimizi vermeyi sürdüreceğiz. Bu süreci birlik ve beraberlik içerisinde her birlikte atlatacağız. Bizleri dayanışma kurtaracak” diye konuştu.