Edirne F Tipi Cezaevinde uzun süredir tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yıllardır mücadelelerini sürdüren EYT'lileri tebrik edip, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli’nin fotoğrafını paylaşarak “Şimdi sırada, emekliliği hak eden iki kişi daha var” göndermesinde bulundu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan dün, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinde herhangi bir yaş sınırının uygulanmayacağını söyleyerek 2 milyon 250 bin vatandaşın emekli olacağını açıkladı.

Gündem olan EYT gelişmesinin ardından Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımda, EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran başta olmak üzere hakları için direnen EYT’lileri kutladı.

Demirtaş ayrıca, Erdoğan ile Bahçeli’nin fotoğrafını paylaşarak “Şimdi sırada, emekliliği hak eden iki kişi daha var, onları da emekli etmek için direnişe devam!” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef alan açıklamalarına ilişkin de mesaj gönderen Demirtaş, “Soylu’nun Sayın İmamoğlu’nu hedef alırken Sayın Mızraklı’yı örnek göstermesi son derece doğrudur! Soylu “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine nasıl kumpas kurup kayyum atadıysak aynısını İstanbul’a da yapacağız” diyor. Adam daha nasıl itiraf etsin! (Pardon “adam” demişim.)” ifadelerini kullandı.

Demirtaş, şöyle devam etti: “Mesele Meral Hanım ile Kemal Bey’e yapılan ağır hakaretin çok ötesinde. Muhalefete hapis, kayyım, ihanet suçlamaları, parti kapatma… Ve bu tipler de ülke yönetiminin her kademesinde. Taşları bağlayıp itleri salmak tam da budur işte!”