Haber: Cesim İlhani

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala, bugün Türkiye'nin en büyük sanayi merkezlerinden biri haline gelen Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde hangi partinin kazanacağı merak konusu.  

Dokuz8 HABER’e konuşan DEM Parti Çerkezköy Belediyesi Eş Başkan adayı Gıyasettin Kara, önemli değerlendirmelerde bulundu.

Kara, Cumhuriyet Halk Partisi ve Adalet Kalkınma Partisi tarafından DEM Parti’ye ittifak teklifi yapıldığını ifade ederek, seçim çalışmaları sırasında partilerine yönelik saldırıların yaptığını söyledi.   

DEM Parti ile CHP’nin Çerkezköy’de ittifak yapacakları söylentilerine ilişkin Kara şöyle konuştu:

“Düzen partileri bize, ‘oylarınızı bize verin, bizim yanımızda fotoğraf vermeyin, bizimle görünmeyin, size birkaç yerde iş sözü vereceğiz, insanlarınızı işe alırız’ diyorlar. Biz de kabul etmedik.  Hiçbir zaman halkın iradesini satmadık satmayacağız. O teklifleri de geri çevirdik. Bu seçim için CHP’den böyle bir teklif bize yapıldı biz kabul etmedik. 1-2 belediye meclis üyesini önerdiler. Biz onları da kabul etmedik.”

DEM Parti’nin CHP’ye önerilerine ilişkin ise Kara, “Ortak ve şeffaf bir belediyeciliği birlikte yönetirsek olur dedik. Bunu da onlar kabul etmediler. Teklifi kabul etmeme kararı DEM Parti’nin yerel yöneticilerinindir. Genel merkezimiz de bu teklifi uygun görmedi” ifadelerini kullandı.

AKP’DEN SEÇİM İTTİFAKI TEKLİFİ

AKP’den dolaylı olarak ittifak teklifini aldıklarını, “AKP’den açık bir teklif gelmedi ama kapalı bir teklif geldi. Bazı arkadaşların aracılığıyla bize haber gönderdiler, ama biz kabul etmedik”  diyen Kara, ittifakı neden kabul etmediklerini ise şu şekilde anlattı: 

“AKP'den belediyecilikle ilgili bir teklif yapılmadı ama sadece ‘siz burada kazanamazsınız, güçlü bir parti değilsiniz, aynı çatı altında seçime girelim, 2-3 tane de belediye meclis üyesini verelim size’ dediler, biz kabul etmedik. Biz varız DEM vardır, bugün DEM Parti’nin CHP ile AKP arasında gidip geliyor şeklinde duyumlar alıyoruz. Kesinlikle öyle bir şey yoktur. DEM Parti, Çerkezköy’de çok iddialıdır ve inanıyorum ki bu kez Çerkezköy’de belediyeyi alacağız.” 

Bundan önceki ve şimdiki belediyeden farklı olarak halkçı bir belediyecilik yapacaklarını belirten DEM’li Kara şunları söyledi: 

“Bunlardan farklı olarak tamamıyla rant peşinde olmayan bir belediyeciliği önemsiyoruz. Bunlar belediyeyi kendi etrafındaki sadece bir avuç insana dağıtmaya çalışıyorlar. Biz öyle yapmayacağız. Halkçı bir belediyeciliği halkımızla birlikte yöneteceğiz. Her şeyimiz şeffaf olacak, kapılı kapıların arkasında olmayacağız. Benim ilk projem belediyenin kapısını söküp bir tarafa atmak olacak. Aylık gelir ve giderimizi şeffaf bir şekilde halka açık belediyenin binasına asacağız.”

Kazanmaları durumunda Kürtçe kursları açacaklarını kaydeden Kara, “148 bin seçmen var bunun içerisinde 60 bin oy Kürtlere aittir. Yani biz burada 60 bin seçmene sahibiz. Bir Kürtçe kursu olmasın mı? Bunu kesinlikle düşünüyoruz” dedi.  

NUFÜSÜ YÜZDE 95’TEN FAZLA KÜRT OLAN KIZILPINAR İÇİN ÖZEL PROJELER

"Sizin Kızılpınar’a yönelik özel projeleriniz var mı?" sorusuna Kara şöyle yanıt verdi:  

“Ben Kızılpınar’da oturuyorum ve Kızılpınar’a yönelik bir ayrımcılığı çok net görüyorum. Kızılpınar’a maalesef hiçbir hizmet verilmemiş. Kızılpnar’ın en önemli sorunu su sorunudur. Kızılpınar o kadar büyük bir nüfusa sahip olmasına rağmen bir tek spor salonu, halı saha, kent park, kültür merkezi, yayın evi yok. Biz geldiğimizde halkımız rahat olsun, bize inansın, bize güvensin, kesinlik kent park yapacağız, yürüyüş yolu yapacağız. Kızılpınar ile Veliköy arasında yürüyüş yolu düşünüyoruz. Bir ara Cumhurbaşkanı kadın kıraathanesi diyordu, kadın kıraathanesi değil, kadın evi kurmayı düşünüyoruz. Kadınlar, gençler ve çocuklar için özel çalışmalarımız olacak.

Ayrıca Kızılpınar’da kesinlikle alt yapı yok. Alt yapı demek için bin şahit lazım. yağmur yağdığı zaman Kızılpınar’ı koku sarıyor. Özellikle yağmurlu günlerde tüm lağım yollara taşıyor. Kızılpınar için önceliğimiz mahalle komisyonu kurmak. Hangi mahallede hangi talep gelirse ilk önce onu yapacağız. Bugün Kızılpınar siyah ile beyaz… tepeye farklı bakılmış, Kızılpınar’a farklı bakılmış, Çerkezköy’e farklı bakılmış. Yani Kızılpınar’a 2-3 sınıf diye bakıyorlar. Kızılpınar’da yaşayanların çoğunluğu Kürt olduğu için bakmıyorlar. Kürt kardeşlerime bir çağrımdır. Diğer partilere vagon olmayalım kendi partimize dönelim kendi kendimizi yönetelim.

Kazandığımızda Bağlık’ta 1, Kızılpınar’da 2 hayvan pazarı kuracağız. Haftada 2 gün canlı hayvan pazarı olacak. Bir de derneklerin giderleri belediye tarafından karşılanacaktır.”   

PARTİ STANDINA SALDIRI

Kara, son olarak DEM Parti’ye yönelik saldırıların yapıldığını kaydederek, “İki gün önce burada bize yönelik saldırı oldu. Gece bizim partimizin standına yönelik saldırı yaptılar, çadırımızı tahrip ettiler, Çerkezköy genelinde 120 afiş asmıştık, tüm afişlerimizi çöpe atmışlar, bize alan bırakmıyorlar. İnsanlarımız gelip bizimle halay çekmek istiyorlar onu bile bırakmıyorlar” diye konuştu.