Kalbinin durması nedeniyle hayatını kaybeden ünlü oyuncu Cüneyt Arkın, son yolculuğuna bugün uğurlanacak. Arkın'ın Türk Bayrağına sarılı cenazesi sabah saatlerinde Zincirlikuyu Gasilhanesi'nden alınarak tören yapılacak olan Atatürk Kültür Merkezi'ne götürüldü.

cenaze

Yeşilçam’ın efsane ismi Cüneyt Arkın için Atatürk Kültür Merkezi’nde tören düzenleniyor. 85 yaşında hayatını kaybeden Arkın'ın törenine birçok sanatçı akın etti. Gözyaşlarına hakim olamayan oğlu Murat Arkın ise babasının tabutunu sevdi.

oyuncular

Burada yapılacak olan törenin ardından Teşvikiye Camii'nde kılınacak cenaze namazı sonrası, Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek.

AKM'DE TÖREN DÜZENLENDİ

Usta sanatçı Arkın için AKM'de tören düzenleniyor. Törene çok sayıda ünlü isim ve siyasiler katıldı. Törende Arkın’ın oynadığı sinemaların kesitlerin yer aldığı bir film gösterildi. 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da usta sanatçı için düzenlenen törene katıldı. Ersoy, Arkın'ın eşi Betül Cüreklibatır'a taziyelerini iletti.

buyukersen

AKM’deki törende konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “Katıksız bir Atatürkçüydü. Huzurunda saygı ve sevgiyle eğiliyorum” dedi.

Ediz Hun, Levent Çakır, Nuri Alço ve 'Hababam Sınıfı' oyuncularından Teoman Ayık ve Ahmet Arıman da Arkın'ı son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

İMAMOĞLU: YAKIN ZAMANDA DOLU DOLU SOHBET ETMİŞTİK

Kürsüde konuşma gerçekleştiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Cüneyt Arkın sinemanın özdeşleşmiş en kıymetli sanatçılarından biriydi. Unutulmaz filmlere imza attı. Benim de sinemayla tanışmama vesile olmuştu. Yakın bir zamanda kendisini ziyaret edip, dolu dolu sohbet etmiş olmak beni çok mutlu etti. Hiç unutmayacağız Cüneyt Arkın’ı ama bir de yaşatmak önemli. Yaşatmak konusunda sorumlu olduğumuz makamlardayız. İstanbul’da anısını yaşatmayı hepinizin huzuru önünde söz veriyoruz" dedi.

VALİ YERLİKAYA: İYİLİĞİN BEYAZ PERDEDEKİ TEMSİLCİSİYDİ

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da “O güçsüzlerin yanında güçtü, Malkoçoğlu’ydu, Kara Murat’tı, Battal Gazi’ydi, Öğretmen Kemal’dı. Yüreğimizdeki vatan ve millet sevgisinin, iyilik ve dürüstlüğün beyaz perdedeki temsilcisiydi. Çok ama çok güzel bir insandı. Onu dualarla gözyaşlarıyla uğurluyoruz” diye konuştu.

BAKAN ERSOY: TÜRK SİNEMA TARİHİNDE BİR DEVİR KAPANIYOR

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Türk sinema tarihinin bir devri içimizi acıta acıta kapanıyor. Sinema perdesinden gerçek anlamda gönlümüze yerleşen orada kalıcı olan, evin bir bireyi gibi sevilen insan haznelerimizi birer birer ebediyete uğurluyoruz. Cüneyt Arkın’a Allah’tan rahmet diliyorum. Değerli ailesine sabırlar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun” diye konuştu.