Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayla ilgili bir açıklama yaptı. Soruşturma kapsamında bir cumhuriyet savcısı daha görevlendirildiğini duyrulan açıklamada, 'Cumhuriyet savcısının değiştirildiği' şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığına değinildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Cumhuriyet Başsavcılığımızca maktül Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma ile ilgili olarak yapılan bir kısım haberler üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi bakımından açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Anılan soruşturmada Cumhuriyet savcısının değiştirildiği şeklindeki haberler gerçeği yansıtmadığı gibi olayın kapsamına binaen mevcut Cumhuriyet savcısına ilaveten bir Cumhuriyet savcısı daha görevlendirilerek iki Cumhuriyet savcısının soruşturmayı birlikte yürütmesine karar verilmekle, olayın ardından mevcutlu olarak soruşturma evrakının getirildiği tarihte nöbetçi olan başsavcı vekilinin kontrolünde devam etmekte iken iş bölümü çerçevesinde soruşturma tevzi edilerek suç vasfına göre ve çalışma yönergesi uyarınca ilgili başsavcı vekilince koordine edilmektedir.

Halihazırda soruşturma kapsamında 13 şüpheli tutuklanmış, 4 şüpheli hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulanmıştır ve soruşturma titizlikle yürütülmektedir."

Öte yandan soruşturma kapsamında, bugüne kadar aralarında tetikçiyi taşıyan motosikleti kullanan Vedat Balkaya ile MHP İl Yönetimi listesinden çıkarılan Ufuk Köktürk’ün de bulunduğu 13 kişi tutuklanmıştı.

Tutuklananlar arasında 'firari tetikçi Eray Özyağcı’yı İstanbul’dan bir transporter araçla Ankara’ya getirdikleri' ortaya çıkan iki Özel Harekât polisi de yer almıştı. Ancak 'Papi' lakaplı tetikçi Özyağcı hala bulunmadı.

T24'ten Asuman Aranca'nın haberine göre ise dosya milliyetçi kesime yakınlığıyla bilinen Başsavcıvekili Durdu Özer’in koordinatörlüğüne verildi. Haberde MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un evinde gözaltına alındıktan sonra hızla serbest bırakılan eski Ülkü Ocakları genel merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş hakkında savcılığın 'polis eşliğinde getirilmesi' talimatı verdiği, buna karşın emniyetin Demirbaş’ın 'adresinde bulunamadığı' yanıtı verdiği öne sürüldü.

Yeni savcının ise Demirbaş'ın ifadesinin alındığı öne sürülürken savcı,'tetikçiyi Ankara dışına çıkardığı' iddia edilen Demirbaş hakkında tutuklama talep etmedi.