AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suriye'ye yönelik yeni bir operasyon hazırlığı için, "Güvenlik endişelerini yeni harekatlarla gidereceğiz" dedi. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde düzenlenen partisinin 30’uncu İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu.

İktidarı devraldıklarında 76 olan üniversite sayısının 208'e çıktığını 70 bin olan akademik personel sayısının 185 bine,  1.5 milyon olan üniversite öğrencisi sayısının 8,3 milyona çıktığını ifade eden Erdoğan, “Son dönemde devlet hastanelerindeki sağlık hizmetleri konusunda muayene randevularındaki gecikmeler başta olmak üzere sistemdeki kimi aksaklıklarla ilgili şikayetler gelmeye başladı. Salgının bitmesiyle bu sorunları hemen gündemimize aldık süratle çözümünü sağlayacak adımları atıyoruz” dedi.

SURİYE’YE SALDIRI PLANI

 “Merdiven altı adaletçiliğe” son verdiklerini ileri süren Erdoğan, güvenli bölgelere 500 binden fazla Suriyelinin döndüğünü söylediErdoğan, Suriye'ye yönelik harekat sinyalini ise, "Güvenlik endişelerini yeni harekâtlarla gidereceğiz" sözleriyle bildirdi.

ENFLASYON

Enflasyondaki artış ve ekonomik krizin sebebini Gezi eylemlerine bağlayan Erdoğan, "Gezi olaylarıyla başlayan ve ardı ardına devam eden ihanetlerin ülkemize kur faiz enflasyon şer üçgeni üzerinden ödettiği ağır bedeller olmasaydı bugün 1.5 trilyon doları bulan bir milli gelirle çok farklı bir yerde olacaktık” diye konuştu.

‘DOĞALGAZ REZERVİ AÇIKLAMASI 

Erdoğan devamında şunları söyledi: “Birileri diyor ki Amerika'da bir ofis açsanız gerek yok şuanda zaten onlar buraya geliyor. Şu an itibariyle Türkiye sürekli kapısına gelinen ve bize de yok mu denilen ülke sayısı haline geldi. Sanayi ve teknolojide 142 yeni organize sanayi bölgesi 25 endüstri bölgesi, 87 teknopark kurarak üretim altyapımızı genişlettik. Milli uzay programımızı oluşturduk. Yerli otomobilimiz üretim aşamasına geçmek üzere inşallah yakında yollarda göreceğiz. Karadeniz'de toplam 540 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfettik.”