Siirt’te İpek Er’i cinsel saldırıya maruz bıraktıktan sonra intihara sürükleyerek yaşamını yitirmesine neden olan uzman çavuş Musa Orhan hakkında "nitelikli cinsel saldırı" suçundan açılan davanın 4’üncü duruşması Siirt 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya, İpek Er’in ailesi ve avukatları, Siirt Barosu, Diyarbakır Barosu, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD), İnsan Hakları Derneği (İHD), Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi Sözcüsü ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, yerine kayyum atanan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Songül Korkmaz katıldı.

GAZETECİLER ADLİYEYE ALINMADI

MA'nın aktardığına göre, adliye çevresinde ve adliye içinde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, duruşmayı izlemek için gelen gazeteciler adliyeye alınmadı.  Duruşmanın, avukatların savunmalarıyla devam ettiği belirtildi.

FAİL SEGBİS İLE KATILDI

BBC Türkçe’den Hatice Kamer’in aktardığına göre Orhan, Siirt 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasına Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEBGİS) aracılığıyla katıldı.

TUTUKLANMA TALEBİ REDDEDİLDİ: BİR SONRAKİ DURUŞMA 3 ARALIK'TA

Savcılık, Musa Orhan’ın 5237 sayılı TCK’nın 102/1 maddesi gereğince cinsel saldırı suçuyla cezalandırılmasını istedi. Yasaya göre bu fiilin cezası en az 12 yıl hapis cezası. Savcı, sanık Musa Orhan’ın, mağdur İpek Er’e yönelik birden fazla eylemi aynı kasıtla ve aynı zaman dilimi içinde işlemiş olduğundan, hakkında zincirleme suç hükümlerinin uygulanmasına yer olmadığına; işlemiş olduğu kasti suç nedeniyle TCK’nın 53 / 1-2 -3 maddesi gereğince belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılmasına, üzerine atılı suçu vasfı ve suç için kanunda öngörülen ceza süresi nedeniyle sanığın kaçacağı ve delil karartacağı yönünde somut olgu niteliğinde olması hususları gözetildiğinde hükümle birlikte tutuklanmasına karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, tutuklanma taleplerinin reddine karar vererek, duruşmayı 3 Aralık’a erteledi.