dokuz8 TV yayınına konuk olan gazeteci Celal Çiftçi, "Urfa çarşısında takım elbise kalmadı. Takım elbise giyen siyasi partilere gidip aday adayı oluyor." dedi.

dokuz8HABER #YERELGÜNDEM programıyla kentlerin nabzını tutmaya devam ediyor.

Yerel Gündem programının bu haftaki konuğu Şanlıurfa’dan gazeteci Celal Çiftçi oldu. Çiftçi Şanlıurfa’daki siyasi gelişmeleri gazeteci Alper Baran Esin ile konuştu

“URFA’DA SANKİ AKP’DEN BAŞKA SEÇİME GİREN BAŞKA PARTİ YOK”


Genel seçimler önce Cumhuriyet Halk Partisi’nde yaşanan sorunları vurgulayarak sözlerine başlayan Çiftçi, CHP’deki seçimin henüz Şanlıurfa’ya yansımadığını belirsizlik bulunduğunu, Şanlurfa’da sanki AKP’den başka seçime giren başka bir parti daha yokmuş gibi bir hava olduğunu, Şanlıurfa’da seçimlere yönelik bir heyecan yaşanmadığını ifade etti.

CHP’de ismi geçenler arasında Hilvan belediye başkanlığı için eski ilçe başkanı Mert Avcı’nın ile Birecik belediyesi başkan adaylığı için doktor Süleyman Gök’ün isimlerinin geçtiğini, mevcut CHP il başkanının CHP Kurultayı’ında Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediğini, il başkanlığı konusunda gidecek mi kalacak mı belirsizliğini yaşadığını belirtti.

AKP’de ise adaylık için müracatların dolduğunu, kentte seçimlerle ilgili tek aktif partinin AKP olduğunu vurguladı.

URFA ÇARŞISINDA TAKIM ELBİSE KALMADI, TAKIM ELBİSE GİYEN ADAY ADAYI OLUYOR

Yeşil Sol Parti’nin de bir atak içinde olduğunu ve kaybettiği ilçeleri yeniden kazanmak için çalışma yürüttüğünün altını çizen Çiftçi, “Urfa çarşısında takım elbise kalmadı. Takım elbise giyen siyasi partilere gidip aday adayı oluyor. Yani gönül arzu eder ki her siyasi partinin aday kriteri olsun. Partiler, yani kriterlerimiz budur. Bunları içerisinde elleyeceğiz. En iyisini bulmaya çalışacağız diye açıklama yapmalı. Maalesef bir bakıyorsun bir belediye başkanı geliyor, 5 yıl hiçbir şey yapamıyor, şehri kaderine terk ediyor.


Özellikle büyükşehir anlamında insanları susturmak için yüzde otuz kırk bu dönem işçi alındı. Belediye bütçesinin çok ciddi anlamda havuz medyasına aktarıldığını görüyoruz. Belediye başkanları çok ciddi paralarla televizyondan televizyona, canlı yayınlara gidiyor. Ekranda çok görüldükleri zaman çok başarılı olacaklarına inanıyorlar.” dedi.