CHP'nin Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek oldu. 

Kurultay sürecinde il başkanlığına seçilen Ferdi Zeyrek, Parti Meclisi'nin kararıyla Büyükşehir Belediye Başkanı adayı oldu. Zeyrek, 2019’da da aday olacaktı ancak Millet İttifakı protokolü gereği Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı İYİ Parti’ye bırakılmıştı.

FERDİ ZEYREK KİMDİR?

Ferdi Zeyrek, 1977 yılında Manisa'da dünyaya geldi. Babası Ahmet, çarşıda tıraşçılık yaparken, annesi ise ailesine bakan bir ev hanımıydı. 2003 yılında hayatının aşkı olarak nitelendirdiği Nurcan Zeyrek ile evlenen Ferdi Zeyrek, üç kız çocuğu babasıdır.

Ferdi Zeyrek'in siyasi kariyeri, mimarlık alanında başladı. Manisa Mimarlar Odası'nda Yönetim Kurulu Üyesi olarak 2012 yılında göreve başlayan Zeyrek, dört yıl boyunca bu görevi başarıyla sürdürdü. Son üç yıldır ise Manisa Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır. Bu görevler, Zeyrek'in kariyerindeki başarı basamaklarından sadece birkaçı.

Ayrıca, Ferdi Zeyrek, Manisaspor Yönetim Kurulu Üyeliği (2012-2014), Mimarlar Odası Manisa Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliği (2011-2015) ve Mimarlar Odası Manisa Şubesi Başkanlığı (2015-2018) gibi önemli pozisyonlarda da görev yapmıştır. Yunusemre ve Şehzadeler Belediyeleri'nin İl Estetik Kurullarında aktif bir rol üstlendi.

Ferdi Zeyrek, parti örgütlerinin bulunduğu Akhisar ve Gölmarmara ilçelerinde gerçekleştirilen toplantılarda seçim stratejileri ve projeler üzerinde çalıştı. Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin geleceği hakkında vizyon tartışmalarına da katıldı.