Haber: Atilla Yoğurtçu

Edremit Şükrü Tunar Kültür Merkezi'nde gerçekleşen ön seçimde, MYK üyesi Özgür Karabat'ın gözetiminde Seval Bozkurt, Tümdeniz Çelebi, Mehmet Ertaş, Nevin Sayman ve Yurt Yıldırım yarıştı. Mehmet Ertaş, Cavit Cebeci ve Ahmet Özkoca'nın desteğiyle öne çıkarak 1564 oy alarak galip geldi. Diğer adayların oy durumları ise Yurt Yıldırım 1125, Tümdeniz Çelebi 926, Seval Bozkurt 394 ve Nevin Sayman 281 oldu. 

CHP Edremit Ön Seçim

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, seçim bölgesi Edremit'teki ön seçime katılıp oy kullandı. Aytekin, seçime katılan tüm adaylara başarılar diledi ve seçim sonuçları açıklandıktan sonra "Bugün Edremit'te belediye başkan adayımızı değil, belediye başkanımızı seçtik" dedi. 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Akın da Edremit'teki ön seçim sırasında partililerle buluştu. Akın, partinin belediye başkan adayını belirlemek için gerçekleştirilen ön seçimde demokrasiye katkıda bulunan üyeleri tebrik ederek, belediye başkan aday adaylarına başarılar diledi.