Haber: Fatoş Erdoğan

Batman’da sokak röportajında kendisini Hizbullahçı olarak tanıtıp, “ Erdoğan'a dokunsalar kafalarını keseceğiz." diyen ve cihada hazır olduğunu” belirten İ.C.K. isimli şahıs, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti lideri Meral Akşener’i ‘kafa kesmekle’ tehdit etmişti.

CHP İstanbul il yöneticileri ve CHP'li avukatlar, Hizbullahçı İsmail Cevher Kasımoğlu hakkında, "Terör Propagandası; Basın ve Yayın Yoluyla, Nitelikli Hakaret,  Nitelikli Tehdit, Siyasi Hakların Kullanılmasının Engellenmesi, İnanç, Düşünce ve Kanaat Hürriyetinin Kullanılmasını Engelleme, Halk Arasında Korku ve Panik Yaratmak Amacıyla Tehdit, Suç İşlemeye Tahrik, Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik" suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu.

CHP İstanbul İl Sekreteri

Hale Özcömert Coşkun,  suç duyurusu sonrasında Dokuz8haber'e konuştu.

Coşkun, İsmail Cevher Kasımoğlu yaptığı röportajta Hizbullahçıyız, Erdoğan'a oy vermeyenlerin kafasını keseceğiz ve benzeri ifadeler kullanması nedeniyle biz kadınlar olarak, CHP İl yönetimi olarak suç duyurusunda bulunduk. Hizbullahçıyız dediği için terör kapsamında halkı kin ve nefrete sevk gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduk.