CHP’li Ednan Arslan yaptığı yazılı açıklamada, İzmir’e termik santral projesini eleştirdi. Arslan, “AKP’nin logosuz takiyeci adayı Hamza Dağ ‘Gündemimizde İzmir’de termik santral yapmak konusu yoktur’ demiş. Daha 2 hafta önce Kınık Öğretmenevi'nde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar; Kınık'ta, Bergama'da yani bu Bakırçay bölgesinde bir termik santral yapma hedefleri olduğunu söylemişti. Asli görevini yapmak yerine 2 hafta önce İzmir’e gelip seçim propagandası yapan bakanı bugün kendi partisinin mensubu yalanlıyor” dedi. Arslan, şunları söyledi:

TAKİYECİ ZİHNİYET TELAŞ İÇİNDE

            “Anlaşılan İzmir’de seçimi kazanamayacağını anlayan AKP’liler telaş içerisinde birbirlerine düştü. Takiyeci ve inkarcı zihniyet yakalanınca birbirlerini tekzip etme telaşına düşüyor. Sözlüğü açıp baksak, takiye kelimesine bundan daha iyi bir örnek bulamayız sanırım. Bu zihniyet her fırsatta yerel yönetim ile merkezi yönetim birlikte hareket etmezse, hizmet olmaz diye vatandaşlarımızı tehdit ediyordu. Hamza Dağ yaptığı bu açıklama ile vatandaşlarımızın aklıyla alay etmeye çalışıyor. Kanser vaat edenler İzmir’in iradesini görünce çark etmeye başladılar. Bu artık takiye bile değil yalan söylemek.

İZMİRLİ DERS VERECEK

Şimdi soruyorum kim doğru söylüyor? Logosuz takiyeci aday Hamza Dağ mı, yoksa İzmir’e kanser vaat eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar mı? Aslında cevabını bildiğimiz bir soru bu. Siyaset yapma biçimleri ilkeli olmaktan, gerçeklerden kopuk olduğu için dün söylediklerini bugün yalanlıyorlar.

Nasıl 14 Mayıs Seçiminden önce faiz düşecek, enflasyon düşecek diyip seçimden sonra faizi artırdılarsa, bugün de aynı zihniyet ile hareket ediyorlar. Ama arşiv unutmaz. 31 Mart Pazar günü İzmirli hemşehrilerimiz, ilkeli ve gerçekleri söyleyen CHP’yi tercih edecektir. Görünen köy kılavuz istemez, İzmir’de size oy da yok destek de yok.”