Haber: Atilla Yoğurtçu

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Türkiye'de emeğin uzun zamandır hak ettiği değeri görmemesine dikkat çekti. Sarı, çalışanların ve emekçilerin gelecek kaygısı duymadan, hakça ve insanca yaşayabilecekleri bir düzende emeğin gerçek değerine kavuşması için mücadele ettiğini belirtti. Ancak, bu mücadelenin karşısında işyeri güvenliği, sağlıklı çalışma koşulları, örgütlenme ve grev gibi temel hakların bile gasp edildiğini ifade etti. 

AKP iktidarı döneminde taşeron işçilik sisteminin arttığını ve emekçilerin kazanılmış haklarını her geçen gün kaybettiğini vurguladı. Sarı, bu durumun emekçilerin insanca yaşama ücretlerinden mahrum bırakılmasına ve en temel haklarını dahi talep edemedikleri bir siyasi ve hukuki sistemle karşı karşıya kalmalarına neden olduğunu belirtti. 

Sarı, CHP iktidarıyla emeğin hak ettiği değeri bulacağını ve insanların insanca yaşayacağı, çalışacağı ve emeğinin karşılığını alacağı bir toplumun ancak bu şekilde mümkün olabileceğini vurguladı. Ayrıca, 1977'de Taksim'de yaşanan olayları da anarak, olayda hayatını kaybedenleri saygıyla andı ve 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutladı.