CHP Etimesgut Belediye Başkan Adayı Erdal Beşikçioğlu, Ankara Milletvekilleri Gamze Taşcıer, Aylin Yaman, Aliye Timisi Ersever; CHP Genel Başkan Yardımcıları Gülşah Deniz Atalar, Aylin Nazlıaka, Yalçın Karatepe ve CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol'un da katıldığı buluşmada konuştu. "Yurttaşların sandıkta verecekleri kararına saygı duyduklarını kaydeden Özel, “Kimse seçmenin kararına ipotek koyamaz. Ama televizyonlardaki bütün yorumcular ve yapan firmaların bütün temsilcileri şunu söylüyorlar. Ankara'da Büyükşehir Belediye Başkanlık yarışı artık bitti. O yarışın sonu belli” dedi.

Mansur Yavaş’ın pademi döneminde esnafa ve Ankaralı yurttaşlara yaptığı yardımları hatırlatan Özel, “Hem bizi gururlandıran hem Ankara'yı onurlandıran hem de insan onuruna yakışır bir sosyal belediyecilik anlayışını bütün Türkiye'ye gösterirken en büyük sıkıntısı neydi? Hizmet etmek istediğinde sürekli elini kolunu bağlayan, ellerini arkasından bağlayan Büyükşehir Belediye Meclis çoğunluğunun olmamasıydı. Şimdi büyükşehir seçiminde Mansur Başkan tamam ama hepimize düşen bir görev Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde çoğunluğu alacağız. Çoğunluğu alacağız” diye konuştu.

Ankaralı seçmeni sandığa çağıran Özel, “Bu seçim belki bir oyla Ankara Büyükşehir'e bir fazla belediye meclis üyesi yollayacağımız ve o bir oyla Ankara'da çoğunluğu kazanacağımız bir seçimdeyiz. Bu işin önemini ciddiyetini, fedakarlığını, cefakarlığını sizlere emanet ediyorum” dedi.

Ankara’da mevcut üç belediyeyi yönettiklerini dile getiren Özel, “Bu seçimde çok sayıda belediyeyi kazanacağımızdan hiçbir şüphem yok. Çok büyük bir sürpriz, çok büyük bir başarı, çok büyük bir zaferi müjdeliyorum şimdiden size. Bu seçimde Etimesgut'u alırsak bir daha kaybetmeyeceğiz. Bir daha kaybetmeyeceğiz” diye konuştu.

Belediye başkan adaylarını belirleme sürecini “Çok ince eledik, sık dokuduk” sözleriyle anlatan Özel, “Bu süreçte ben il başkanımıza, ilçe başkanımıza, Etimesgut'taki aday adaylarımızı bilhassa Ankara milletvekillerimize, her birine çünkü partinin teşkilatında geçmiş dönemlerde görev yapmak yerine çok başka sorumluluklar üstlenmiş ama Ankaralı kimliği olan, Etimesgut'ta benimsenen hem sosyal demokratların hem de oyuna talip olduğumuz Ankara'yı seven güzel insanların, iyi insanların, milliyetçi demokratların, muhafazakar demokratların da tanıdığı, sevdiği güvendiği ve adaylığıyla birlikte Etimesgut'a büyük bir heyecan getirecek olan Erdal Beşikçioğlu’nu adaylaştırdık” dedi.

Beşikçioğlu’nun Güneydoğu bölgesinde tiyatro üzerine yaptığı çalışmaları hatırlatan Özel, “Takım kurma, ekip kurma, o ekibi sevk etme, yönlendirme, motive etme konularında kendisini tanıyan herkes Erdal beyin oyunculuğundan üstün bir tarafı varsa o da yöneticiliğidir diyor. Ben ekibini, takımını gördüm. Genç, dinamik, işini bilen, kararlı ve istediğini bilen güçlü bir ekibi var. Arkasında da CHP örgütü, aslanlar gibi duruyor. Hep arkasındayız” dedi.