CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Sezgin Baran Korkmaz’ın holdingiyle ilgili bilgilerin yer aldığı ‘SaBıKa Holding’ başlıklı broşür nedeniyle hâkim karşısına çıktı. Kaftancıoğlu'na 'SaBıKa Holding' başlıklı broşürü paylaştığı gerekçesiyle 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. İstanbul 35. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen “Cumhurbaşkanına Hakaret” ve “Kamu Görevlilerine Hakaret” suçlamasıyla yargılandığı davada beraat etti.

Çağlayan Adliyesi 30. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, CHP Milletvekilleri Mahmut Tanal, Yunus Emre, İlhan Kesici, Emine Gülizar Emecan, Seyit Torun, Fethi Açıkel, Ahmet Akın, Alpay Antmen, Süleyman Bülbül, Yüksel Taşkın, Sibel Özdemir ve Şişli Belediye Başkanı'nında aralarında bulunduğu bir çok CHP'li isim katıldı.

Kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmada Canan Kaftancıoğlu savunmasında kıdemli bir sanık olarak Çağlayan Adliyesi'ndeki kaçıncı davam bilmiyorum diyerek başladı. "Cumhurbaşkanına kamu görevlisine hakaretten yargılanıyorum diyerek paylaştığı tweeti okuyan Kaftancıoğlu. Bu tweetin neresinde Cumhurbaşkanlığına hakaret var anlayamadım. Kimlerin hakaret ettiği aşikardır. Parti çalışması yapmak hakaret değildir. Savcı bey iddianamede hakaret neresinde açıklarsa savunmamı öyle yapacağım dedi."

BUNU SORMAYAN HAKİMLER VAR

Duruşmada Hakimin hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını ister misiniz sorusuna Kaftancıoğlu cevaben bunu sorduğunuz için teşekkür ederim bunu sormayan hakimler var dedi.

ERDOĞAN VE SOYLU'NUN AVUKATLARINDAN DURUŞMAYA KATILMA TALEBİ

Suçtan zarar gördüğünü iddiasıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun avukatları duruşmaya katılma beyanında bulundu. Hakim Canan Kaftancıoğlu’na bunu kabul ediyor musunuz diye sorunca Kaftancıoğlu suçtan nasıl zarar görmüşler anlamadım kabul etmiyorum dedi. Mahkeme heyeti avukatların katılma talebini kabul etti.

DURUŞMA SONRASI KAFTANCIOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Duruşma sonrası açıklamalarda bulunan Kaftancıoğlu, "Bu memlekette sabah akşam, yatıp kalkıp halka vatandaşa hakaret edenler yine sabah akşam yatıyorlar ve kalkıyorlar bizlerin hakaret ettiğine dair davalar açıyorlar. Bizi mahkemelere getirmek zorunda bırakıyorlar. CHP olarak bizler, CHP İstanbul İl Başkanı olarak ben hiç kimseye hakaret etmeyiz. Hakaret bizim hem insani hem de parti kültürümüzde yoktur ancak CHP olarak bizler hakikati ve gerçeği söylemek durumda ve zorundayız" dedi.

CHP'Lİ ERKEK: "YARGININ ÜZERİNDEN ELLERİNİZİ ÇEKİN"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek şunları söyledi:

"Bugün görülen davada da bir hakim vardı ama maalesef ceza istemek zorunda kalan bir iddia makamı da vardı. Çünkü maalesef yargı, Saray iktidarının taahhükümü altında. Sorunumuz partili cumhurbaşkanı sistemi. Sorunumuz parti genel başkanlığı yoluyla yönetim tarzı. Sorunumuz kuvvetler ayrılışının olmaması. Dün de yüksek sesle ifade ettik. Yargının üzerinden ellerinizi çekin. İstanbul İl Başkanımız sayın Canan Kaftancıoğlu'nun hakkında açılan davaları biz bile takip etmekte zorlanıyoruz. Saray iktidarına sesleniyoruz asli görevinize dönün. CHP'nin İl Başkanlarıyla, belediye başkanlarıyla mücadele etmek sizin göreviniz değil. Sizin göreviniz adaleti tesis etmektir."