CHP  genel başkanlık koltuğuna adaylığını açıklayan Grup Başkanı Özgür Özel, Ankara'da Murat Karayalçın'ı ziyaret etti. 

Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından Karayalçın ve Özel kameraların karşısına geçti. "Partimizin kurultayı ve yerel seçimlere ilişkin görüştük" diyen Özel, şöyle dedi: 

"Türkiye siyasetinde en yakından takip ettiğimiz, hem yerel yönetimlerdeki yönetim anlayışıyla hem de feyz ve örnek aldığımız Murat Karayalçın'a bu ilk ziyareti gerçekleştirmeyi uygun gördük. Cuma günü hem tutum belgemizi açıkladık hem de toplantımızı gerçekleştirdik. Tutum belgemiz hem ülkemizin içinde bulunduğu duruma hem de partimizi nasıl iktidar yapacağımıza ilişkin öneri ve iddiaları ortaya koyuyordu. Örgütümüzü güçlendirmeye yönelik çok sayıda önerimiz ve örgütlenmeye yönelik çok sayıda yeni fikrimiz var. Bunları konuştuk. Şüphesiz bu kurultayın yerel seçimlerden önce yapılması gerekitğini düşünüyoruz. Bugünkü toplantı bizim açımızdan son derece kıymetli. Önümüzdeki dönem için yolumuza ışık tutan bir gelişme oldu."

"KILIÇDAROĞLU" SLOGANLARI İLE BÖLÜNEN TARTIŞMALI KONGRELER

Özel, kurultay süreciyle birlikte başlayan kongrelere ilişkin de konuştu. Kongrelerde atılan "Kılıçdaroğlu" sloganları için, "Arkasında iyi niyetli insanların olduğunu düşünmüyorum" diyerek şöyle konuştu: 

"Önce İzmir, sonra Konya, sonra da Karaman kongrelerindeydik. Kongrelerde basına yansıyan tartışmalı durumun hiçbirimizin hoşuna gitmeyen görüntüler olduğunu söyleyebilirim. Farklı görüşler olabilir ama bunların kürsüde ifade edilmesi lazım. Bundan ötesi partimize zarar veriyor. Sloganları atan gruptaki hiçkimse gençlik kolları üyesi değildi. Arkasında kimlerin olduğu da ortaya çıkacaktır. Ben bunları asla ve asla iyi niyetli arkadaşlarımız olarak görmüyorum." 

"ÖZTRAK'A METNİ VE VİDEOYU GÖNDERDİM"

Karaman'daki kongrede CHP Sözcüsü Faik Öztrak'la yaşanan diyaloğu anlatan Özel, şunları söyledi:

"Sayın Öztrak tarafından yanlış anlaşıldı, sonra sayın Öztrak tarafından doğru da anlaşıldı. Ben kendisine cümlenin başında 'Sakın bunu bu geçiş döneminde atanan genç MYK üyelerini söylediğimi düşünmeyin' diyerek cümleye başlamıştım. Sayın Öztrak kongreyi yönetme yoğunluğu içinde bu ilk cümleyi atlamış olacak; 'Bizim mevcut MYK üyelerimiz bu eleştiriyi hak etmiyor' dedi. Ben kendisine bu sabah saatlerinde hem metni hem videoyu yolladım. Sayın Öztrak oradaki yanlış anlamasının farkına vardı. Tahmin ediyorum bugün sorulursa düzeltir."

MYK TOPLANTILARINA KATILACAK MI?

Özel, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantılarına katılıp katılmayacağına ilişkin soruyu da yanıtladı. "MYK toplantılarına vekaletimi yürüten grup başkanvekili arkadaşlarımız katılıyorlar, katılmaya devam edecekler. Çok özel bir gereklilik çıkmadıkça grubumuz grup başkanvekillerimiz tarafından temsil edilecek" yanıtını verdi.