Küba Devrimi’nin liderlerinden Ernesto Che Guevara’nın kızı Dr. Aleida Guevara, Arap dünyasına ve Filistin halkına seslendiği videolu bir mesaj yayımladı. Arap dünyasına, Filistin’le dayanışma çağrısı yapan Aleida Guevara, “Eğer İsrail’in istediğini yapmasına izin verirseniz, bunun sonu nereye gidecek? Nerede duracaklar? Bunu gerçekten hiç düşündünüz mü? Tüm halklar olarak birleşmek zorundasınız” dedi.

"ÖNEMLİ OLAN YAŞAMAK DEĞİL, BİRLİKTE VE DAYANIŞMA İÇİNDE OLMAMIZ"

Filistin halkının her zaman yanında olacağını söyleyen Aleida, “Ben de bir hekimim. Bu nedenle orada olmalıyım. Ne zaman ve nerede isterseniz orada olacağımı bilin. Önemli olan yaşamak değil. Önemli olan birlikte ve dayanışma içinde olmamız” ifadelerini kullandı.

Aleida Guevara’nın “Ya vatan ya ölüm, daima zafere doğru” sözleriyle tamamladığı konuşması şöyle:

Arap dünyasının halkları, neyi bekliyorsunuz? Biz çok uzaklardayız, ama siz oradasınız. Şimdi Gazze’ye ve Filistin’e yapılanlar, yarın kime yapılacak? Eğer İsrail’in istediğini yapmasına izin verirseniz, bunun sonu nereye gidecek? Nerede duracaklar? Bunu gerçekten hiç düşündünüz mü? Tüm halklar olarak birleşmek zorundasınız. Kendi kanınızı, kendi kültürünüzü, kendi yaşamınızı savunmalısınız. Bunu asla unutamazsınız, asla!

Filistinli kardeşlerim, aramızdaki mesafe yüzünden üzgünüm. Sizinle birlikte olmak isterdim. Benim gerçek yerimin orası olduğunu düşünüyorum. Çünkü dayanışma sadece lafla olmaz, eylemle olur. Ben de bir hekimim. Bu nedenle orada olmalıyım. Ne zaman ve nerede isterseniz orada olacağımı bilin. Önemli olan yaşamak değil. Önemli olan birlikte ve dayanışma içinde olmamız.

Yalnızca sevgiden ve saygıdan bahsedemem, ayrıca güçten de bahsetmeliyim. Çünkü siz, Filistin halkı olarak, benim halkımın sözlerini eyleme geçiriyorsunuz. Ya vatan ya ölüm! Bizim son sözümüz ise kazanacağız! Sizden umudumuz da bu. Kazanın! Sonsuza kadar kazanın. Hadi kardeşlerim, daima zafere doğru!