Ceyhan Belediyesi, 10 şehirde yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin ardından fahiş fiyat uygulamasına geçen işletmeyi önce uyardı, sonra cezai işlem uygulayarak işletmenin kapısında depremzedelere ücretsiz ikramlarda bulundu. Belediye'nin uygulamaları sonrası işletme fiyatları makul seviyeye çekerken, Belediye Başkanı Hülya Erdem, "Fırsatçılığa asla göz yummayacağız" dedi.
Ceyhan Belediyesi, 6 Şubat Karamanmaraş depremleri sonrasında bulunduğu afet bölgesinden ayrılarak güvenli bölgelere ulaşmaya çalışan depremzedelerin çaresizliğini fırsata çevirmeye çalışan işletmeye geçit vermedi.
70 TL’LİK ÇORBA 5 TL’YE DÜŞTÜ
Ceyhan Otoyolu üzerinde bulunan ve 1 bardak çorbayı 70 TL'den satan işletmeye Belediye tarafından yapılan ilk uyarının ardından işletme fiyatı 25 TL'ye çekti. Belediye ekiplerinin uyguladığı cezai işlem ve işletme önünde yaptığı ücretsiz sıcak çorba, ekmek, sandviç, kek, meyve suyu ve su ikramı sonrasında işletme aynı çorbanın satışını 5 TL'den yapmaya başladı.
Ceyhan’da esnaf ve sanatkarı her zaman baş tacı ettiklerini belirten Belediye Başkanı Hülya Erdem, “İyi niyetimizi suistimal edenlere, halkımızın acısı üzerinden fırsatçılık yapmaya kalkışanlara karşı da kanunun bize verdiği yetkilerin tümünü kullanacağız. Hiç kimsenin zaten acılı milletimizin daha fazla canını yakmasına izin vermeyeceğiz. Fırsatçılığa asla göz yummayacağız. Aziz milletimizin canını yakan kim varsa Evelallah karşısında da duracağız” diye konuştu.
TAVİZ YOK
Depremzede vatandaşlara her türlü kolaylığı gösteren, fiyatları düşüren ve ücretsiz yiyecek, içecek temini gerçekleştiren esnaf ve sanatkara, sanayici ve iş insanlarına özellikle teşekkür eden Başkan Hülya Erdem, “Tüm ülkemiz ve yabancı ülkeler, yaşadığımız acı nedeniyle canını dişine takmışken depremi fırsata dönüştürmek isteyenlere de asla ve asla geçit vermeyeceğiz. Gelen şikayetler üzerine zabıta ekiplerimizin yaptığı çalışmalarda fahiş fiyat uygulaması yapanlara karşı istisnasız ceza uygulaması gerçekleştiriyoruz. Bu konuda taviz vermeyeceğiz” dedi.
Başkan Erdem, depremzede ailelerin ve diğer illerden gelen Ceyhanlı ailelerin yakınlarının tüm barınma, gıda, ısınma, giyecek, yiyecek ihtiyaçlarını olabildiğince karşılamaya özen gösterdiklerini vurguladı.