Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu hakkında dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

Yeniçağ gazetesindeki köşesine Orhan Uğuroğlu’nun haberine göre, Çerçioğlu’nun AKP’ye geçiş sürecinde eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın aracılık yaptığı öne sürüldü.

İddialara göre, yolsuzluk dosyaları nedeniyle siyasi baskı altında kalan Özlem Çerçioğlu, aile dostu olduğu bilinen Mehmet Ağar’dan yardım istedi. Ağar’ın, Cumhurbaşkanlığı ile iletişime geçtiği ve Çerçioğlu’nun AKP’ye katılmasına aracılık ettiği ileri sürüldü.

Nefes gazetesi yazarı Aytunç Erkin, bugünkü yazısında, Aydın'da Şafak gazetesinin konuyla ilgili yaptığı habere dikkati çekti.

Haberde; yolsuzluk dosyalarıyla köşeye sıkışan Özlem Çerçioğlu'nun, aile dostu olan eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'dan yardım istediği, Cumhurbaşkanlığı ile iletişime geçen Ağar'ın, Çerçioğlu'nun AKP'ye katılmasına aracılık yaptığı iddia edildi.

"ÇERÇİOĞLU VE AĞAR BODRUM'DA BULUŞTU" İDDİASI

İddiaları Mehmet Ağar'a sorduğunu belirten Erkin, Ağar'ın yanıtını şu şekilde aktardı:

“Hiç alakası yok tam hayal mahsulü. Özlem Hanım’ın cezaevi ziyareti hariç geri kalan her şey tümüyle yalan. Ayrıca bir kere kendisi bir kere de eşiyle beniz ziyaret etti. Biz köşemizde siyaset dışında duruyoruz.”

Yazının tamamı burada.