EMEK DÜNYASI

Cengiz Holding önünde işçi eylemi

İstanbul Arnavutköy'de Cengiz ve Kolin Holding'e ait olan Satera Elektrik Elektronikte Birleşik Metal-İş üyesi 8 işçinin sendikaya üye olduğu için haksızca işten atılması üzerine İşçiler, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve yönetim kurulu'nun katılımıyla Altunizade'de bulunan Cengiz Holding önünde eyleme başladı.

Abone Ol

Haber: Fatoş Erdoğan

Birleşik Metal-İş üyesi Mata Otomativ işçileri, DİSK Dev Yapı-İş işçileri, Satera işçilerinin eylemine destek için Cengiz Holding önünde sloganlarla açıklama öncesi direniyor.

NE OLMUŞTU

İstanbul Havalimanı’nın hemen yanı başında SATERA Elektrik Elektronik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nde çalışan işçiler Birleşik Metal-İş’e Sendikası'na üye oldu.

Cengiz ve Kolin ortaklığıyla iki yıl önce kurulan ve halen elektrik sayaçları üreten fabrikada yaklaşık 100 işçi çalışıyor.

İşçilerin neredeyse tamamının Birleşik Metal-İş’e  üye olmasının ardından yasanın aradığı çoğunluğu sağlayan sendika Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yetki başvurusunda bulundu. Bakanlık  başvuruyla ilgili incelemeyi tamamladı ve Birleşik Metal-İş Sendikası'nın işyerinde yetkili olduğunu tescil etti.

Yetki tespitinin sendikaya ve işverenliğe ulaşmasının ardından işyeri yönetiminin ilk icraatı, 8 sendika üyesi işçiyi apar topar işten çıkarmak oldu.

Atılan işçiler, Birleşik Metal-İş’e sendikası yetkilileri ile birlikte fabrikanın önünde direnişe geçti.

Diğer yandan şirket yetkilileri çalışan işçileri tek tek görüşmeye çağırıp Birleşik Metal-İş Sendikası'ndan istifa etmeye zorluyor. İşten çıkarma ve mobbing baskısı altında bırakılan işçiler sendikal haklarının bilincinde davranıyor ve direniyor.

Satera işçilerinin ve onların temsilcisi olan Birleşik Metal-İş

Sendikası'nın talebi : İşten atılan işçiler işe geri alınmalı, sendika üyesi işçilere baskı son bulmalı, sendika ile görüşmeler başlatılmalıdır.