Ünlü modacı Cemil İpekçi'nin en özel tasarımları, İstanbul Lale Vakfı'nda düzenlenen "Best of Cemil İpekçi" defilesinde tanıtıldı. Moda ve tasarım dünyasından pek çok isim, İpekçi'nin 25 modelle sunduğu seçkisini izledi.

İpekçi, defilede 50'ye yakın tasarımını sergilediğini ve tüm koleksiyonlarından en iyilerini seçtiğini belirtti. Bu özel koleksiyonun içinde doğu masalları ve Mardin defilesi için hazırladığı tasarımlar da yer alıyor.

Anadolu Ajansı^nın haberine göre; Defilenin İstanbul Lale Müzesi'nde yapılmasının önemine değinen İpekçi şunları dile getirdi:

"Rahmetli Kadir Topbaş'la 17-18 sene evvel 'Lale Türkiye'nindir' diye bir kampanya başlatmıştık. Bence lale, Türkiye'nin simgesi olmalı. Çünkü lale, birliği, beraberliği, nazlılığı, sadakati, aşkı anlatır. Yani bu topraklardaki bütün duyguları simgeler. Keşke Türkiye'nin simgesi lale olsa ve lale festivalleri de daha fazla olsa diyorum."

Ayrıca müzeye özel üç elbise hazırladığını, bir tanesinin yapay zeka ile tasarlandığını ve 25 kilo Swarovski taş kullanıldığını ekledi.

Defilenin geliri, Toplumsal Açlıkla Mücadele ve Eğitim Derneği'nin "Kızlar Okusun Projesi"ne aktarılacak.