Kosova'nın kuzeyinde yer alan Leposavic sınır bölgesinde dün polis ile silahlı Sırp grup araında çıkan çatışma sona erdi. Çatışmada silahlı gruptan 4 kişi öldü, 6 kişi de gözaltına alındı. İki gün boyunca devam eden çatışmalarda 1'i polis toplam 5 kişi yaşamını yitirdi. 

ÇOK SAYIDA SİLAH ELE GEÇİRİLDİ
Kosova polisi tarafından bölgede birçok eve yapılan baskında çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Kosova Emniyet Müdürü Gazmend Hoca yaptığı açıklamada, düzenlenen baskınlarda 1 ağır zırhlı araç, 24 araç, 2 motosiklet, 150 patlayıcı madde, dinamit, 23 elektrikli fünye, 20'ye yakın susturucu ve 230'un üzerinde şarjör, 4 güvenlik kamerası, 3 dron, 30 AK-47 tipi tüfek, 6 makineli tüfek, 29 dolu fişek, 21 kurşun geçirmez yelek, 2 telsiz ve 100'den fazla askeri üniformanın ele geçirildiğini söyledi.

"SIRBİSTAN'DAN SALDIRGANLARI TESLİM ETMELERİNİ İSTİYORUZ"
Kosova İçişleri Bakanı Xhelal Sveçla olayla ilgili açıklama yaptı. Sveçla, "Şu ana kadar edinilen bilgilere göre 6 yaralı terörist Novi Pazar Hastanesi’nde tedavi görüyor ve Sırbistan'dan bu teröristleri derhal Kosova makamlarına teslim etmesini istiyoruz” dedi.