HABER MERKEZİ

CHP’nin ‘Milletin Sesi’ adıyla düzenlediği mitingin ikincisi İstanbul Maltepe’de gerçekleştirildi. Mitingde konuşan Kılıçdaroğlu, "Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Haramilerin saltanatı yıkılıyor. Söz veriyorum biz kazanacağız" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından Bursa’da yapılması planlanan “Milletin Sesi” mitingi, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki Yargıtay'ın tutukluluk ve siyasi yasak kararının ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısıyla İstanbul’a alınmıştı. Sabah erken saatlerinden itibaren miting alanının çevresinde güvenlik önlemleri alındı. Miting alanına çıkan bazı yollar ise güvenlik amacıyla trafiğe kapatıldı. Saat 18.00'da başlayan miting için gelenler 14.00'dan itibaren alana alınmaya başladı. Üst aramasından geçenler, alanda yerlerini aldı.

milletin sesi

"BU TOPRAKLAR DEMOKRASİYİ HAK EDİYOR"

Miting öncesi dokuz8HABER'den Fatoş Erdoğan'a konuşan CHP Milletvekili Cihangir İslam, "Adaletin, milletin sesi olarak inşallah sayın Kılıçdaroğlu'nun önderliğinde iktidara taşıyacağız" dedi. CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın ise, "Canlı bir miting olacak. Ortak akılla, ortak vicdanla bir araya gelirsek bizi hiçbir güç mağlup edemez" diye konuştu. "Bu topraklar demokrasiyi hak ediyor" diyen CHP Milletvekili Mahmut Tanal da "AKP'de bilim yok, eğitim yok, hukuk yok, liyakat yok, üretim yok, özgürlük yok, demokrasi yok. Kahrolsun istibdat yaşasın hürriyet!" ifadelerine yer verdi. Öte yandan mitinge İstanbul KHK'lılar Platformu, "KHK'lar gidecek biz kalacağız" sloganlarıyla katılırken pek çok kadın ise "İstanbul Sözleşmesi Yaşatır" dövizleriyle alandaydı.

BULAŞIKÇILIK YAPAN NAZİFE CANOĞLU: "BİR EKMEK ALAMIYORUZ"

“Milletin Sesi” mitinginde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından önce vatandaşlara söz verildi. Bulaşıkçılık yapan Nazife Canoğlu isimli bir yurttaş, "Artık burama kadar geldi, yeter. 1 ekmek 5 lira, alamıyoruz. 1 kilo unu alamıyoruz. Akşamdan sabaha zam olur mu? Ben hayatta böyle bir ne zam gördüm, ne pahalılık gördüm! Makarnaya bile hasretsem Türkiye'de yaşamak istemiyorum" diyerek isyan etti.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ-3

"ÇOCUĞUMLA MARKETE GİDEMİYORUM BİR ŞEY İSTERSE ALAMAM DİYE"

Ev işçiliği yapan Muazzez Süngür isimli yurttaş ise "Çocuklarımın okumasını ve bizden daha iyi yaşamasını istiyorum her geçen gün umudum azalıyor. Artık çocuklarımızın karnını nasıl doyuracağız diye düşünüyoruz. 8 yaşındaki çocuğumla markete gidemiyorum. Bir şey ister alamam diye" ifadelerini kullandı.

GEZİ AİLELERİ SAHNEDE: "GEZİ DİRENİŞİ'NİN ADALET TALEBİNİ BUGÜN BİR KEZ DAGA MEYDANA TAŞIYORUZ"

2013'de Haziran Direnişi'nde hayatını kaybeden yurttaşların aileleri ve Gezi tutukluları aileleri de kürsüye çıkıp konuşma yaptı. Gezi Davası'nda alınan kararla tutuklanan Tayfun Kahraman'ın eşi Meriç Kahraman, "Merhaba. Gücünü özgürlük ve eşitlikten alan, dayanışmayı büyüttüğümüz ama en çok da umudumuzu geleceğe taşımamıza vesile olan Gezi Direnişi'nin adalet talebini bugün bir kez daha bu meydana taşıyarak demokrasiye güç veren herkese merhaba. Bu adalet talebi gelecek güzel günler içindir. Bu adalet talebi, kentlerimizin yağmalanmadığı, kamu kaynaklarımızın yok edilmediği, derelerimizin özgür aktığı geleceğimiz içindir. Bu adalet talebi, yargının bağımsız olduğu, yaşama sahip çıkan seslerin duyulduğu, mesleklerinin gereğini yapan hak savunucularının tutsak edilmediği bir ülke içindir. Bu adalet talebi; Ethem'in, Ali İsmail'in, Medeni'nin, Hasan Ferit'in, Abdocan'ın, Ahmet'in, Mehmet'in ve Berk'in'in özgür düşleri içindir" sözlerine yer verdi.

KILIÇDAROĞLU: "HARAMİLERİN SALTANATI YIKILIYOR"

Ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kürsüde yerini aldı. Kılıçdaroğlu sahneye eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile el ele gelerek mitinge katılanları selamladı. "Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Haramilerin saltanatı yıkılıyor" diyerek sözlerine başlayan Kılıçdaroğlu, "Beşli çetelerin tamamının defterini dürmek zorundayız! Bu düzen haramilerin düzenidir. Milyonların sesi olmak için bir hafta süreyle karanlıkta kaldım. Ben neoliberalizme karşıyım" ifadelerini kullandı.

"SÖZ VERİYORUM BİZ KAZANACAĞIZ"

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Söz veriyorum biz kazanacağız. Ülkemiz ağır bir ekonomik buhranın içinde. Bu hakka hukuka adalete sırt çevirmenin, adaletsiz yönetimin sonucudur. Milyonlarca aile ağır yoksulluk içinde geçinemiyor. Sonuç: Yüzbinlerin tiranlıktan kaçmaya çalışması. En değerlimizi gençlerimizi kaybediyoruz. Gençlerimizin yüzde 70'i yurt dışına gitmek istiyor. 550 bini gitti bile."

"EKONOMİYİ YENİDEN İNŞA ETMEK ZORUNDAYIZ"

"Kollarımızı sıvayıp hemen çalışmaya başlamak zorundayız. Ekonomiyi yeniden inşa etmek zorundayız. Yolsuzluk yapanların, kul hakkı yiyenlerin kim olduklarına bakmadan kafalarına inmek zorundayız. Saray'ın ve fotoğrafçı suç işleri bakanının elinden yetkiyi aldığımızda, hepsinin, bu beşli çetelerin defterini dürmek zorundayız."

KEMAL-8

"BEN İKTİDAR OLDUĞUMDA ASLA DEĞİŞMEYECEĞİM"

"Biz birlikte iktidar oluyoruz. Ve ben iktidar olduğumuzda asla değişmeyeceğim, ben neysem oyum! Kibar olmayı, dinlemeyi, anlamayı değiştiremem. İyi insan olmayı zayıflık olarak gösterenler,bir yüzükle yola çıkıp bugün milletin celladı haline geldiler. Kendi celladınızı seçmeyin. Vicdanımızı dinlemek zorundayız."

Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından Sanatçı Mazlum Çimen eşliğinde "Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz" türküsü söylendi.