Polis, miting alanının giriş çıkış noktaları ile havalimanı çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Miting alanının girişinde vatandaşlar üst aramasına tâbi tutulacak.

Sahnede bir dev ekran bulunuyor. Bununla birlikte, alan içerisinde çok sayıda ekran da kuruldu. Basın mensuplarının, miting alanında yayın yapabileceği bir platform da hazır.

Miting için vatandaşların saat 12.00 sıralarında alana alınması bekleniyor. Mitingin ise saat 15.00 sıralarında başlaması öngörülüyor. Mitinge siyasi liderlerin yanı sıra STK üyeleri, ve çok vatandaşların katılması bekleniyor.

Alanla yaşanacak olumsuzluklara karşı polis, itfaiye, UMKE ve sağlık ekipleri de hazır bulunuyor.

KILIÇDAROĞLU NE DEDİ?

Sözcü’den İpek Özbey’e konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın Filistin’i bahane ederek Cumhuriyet kutlamalarından kaçındığını savundu. Kılıçdaroğlu, konuya ilişkin verdiği röportajda şöyle dedi:

Birincisi, bağımsızlık savaşı veren bir ülke için 100 yıllık bir cumhuriyeti kutlamak çok önemli. Biz 10'uncu yılını, 25'inci yılını, 50'nci yılını, 75'inci yılını görkemli törenlerle kutladık. 100'üncü yılında ise Cumhuriyet'e biraz mesafeli duran bir iktidarla karşı karşıyayız. Dolayısıyla onlar, Filistin olayını bahane edip bundan kaçındılar. Bunu doğru bulmuyoruz, ayrıca iktidar miting yapmaz, miting muhalefet partisinin işidir, iktidar icraat yapar. Onların Filistin konusunda miting yapması dünyadaki dışlanmışlığını gösteriyor. Bu mitingi kendi tabanını kaybetme korkusuyla düzenliyor. Arabuluculuğa soyundular, kimse yüz vermedi bunlara. Bu coğrafyada sorun çıktığı zaman sorunun çözümü için başvurulan devlet Türkiye'ydi. Şimdi böyle bir tablo yok.