SEFER TALAY

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde 10 yıldan bu yana organik üretim yapan Kırtık Mahallesi çiftçileri, bu yılki ürünlerin satışına başladı. Çiftçiler, “2 yıllık pandemi döneminde biraz duraklama oldu. Ürünlerimiz pahalı değil. Ürünlerimizin kilosunu 10-30 lira arasında satıyoruz” dedi.

Balıkesir’in Burhaniye ilçesine 17 kilometre uzaklıktaki Kırtık Mahallesi sakinleri, 10 yıldan beri organik üretim yapıyor. Kırtık Köyü Organik Tarım ve Turizm Geliştirme Derneği çatısı altında bir araya gelen çiftçiler, bu yılın ürünlerini Burhaniye Belediyesi’nin pazar yerinde kendileri için ayrılan bölümde satmaya başladı. Sebze ve meyveleri çeşidine göre 10 ile 30 lira arasında fiyatlarla satan çiftçiler ilgiden memnun olduklarını dile getirdi.

“HER ÇEŞİT ÜRÜNÜMÜZ MEVCUT”

10 yıldan beri organik tarım yaptıklarını anlatan İsmail Deniz, “2 yıllık pandemi döneminde biraz duraklama odu. Şu anda tecrübeli çiftçiler olarak organik tarım yapıyoruz. Ürünlerimiz pahalı değil. Ürünlerimizin kilosunu 10 ile 30 lira arasında satıyoruz. Her çeşit ürünümüz mevcut. Müşterilerden daha fazla ilgi bekliyoruz” dedi.

“İNSANLARIN İLGİSİ DE İYİ”

Hasan Yılancıoğlu da “Biz Kırtık köyünde organik tarım yapıyoruz. Bu yılki ürünlerimizi satmaya başladık. Sağ olsun insanların ilgisi de iyi. Her şeyimiz var. Elma, erik, domates, biber her şeyimiz var. Sarımsağımıza cevizimize kadar her şeyimiz var” dedi.  

İbrahim İbiş ise, “İnsan sağlığı için organik tarım yapıyoruz. Pazarda ürünlerimizi satmaya başladık. Herkesi bu pazara bekliyoruz” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Pazardan görüntüler

Pazarcı İsmail Deniz

Pazarcı Hasan Yılancıoğlu   

Pazarcı İbrahim İbiş