AKP’li Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasına karşı tepki göstermek ve "Kayyum rektör istemiyoruz" demek için bir araya gelen Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine polis biber gazı, tazyikli su ve plastik mermi ile müdahale etti.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, AKP’li Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasına karşı tepki göstermek için Boğaziçi Üniversitesi Güney Kapısı'nda toplandı. Öğrenciler "Kayyum rektör istemiyoruz" sloganlarıyla tepki gösteriyor.

REKTÖRLÜK KAPISI MÜHÜRLENDİ

Bugün saat 14.00’de kampüs içerisinde yapılacak açıklama öncesinde öğrenciler, rektörlük binasının kapısını mühürledi. Öğrenciler tarafından mühürlenen kapıdaki notta ise “Bu Bina AKP’li Melih Bulu’nun Rektör Atanması Sebebiyle Boğaziçi Öğrencileri Tarafından Mühürlenmiştir!” denildi.

ÜNİVERSİTE POLİS ARAÇLARI VE TOMALARLA DOLDURULDU

Boğaziçi Üniversitesi polis araçları ve tomalarla dolduruldu. Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, giderek artan polis baskısına karşı yürüyüş başlattı.

BİNLERCE ÖĞRENCİ VE AKADEMİSYEN BİR ARAYA GELDİ

Binlerce öğrencinin ve pek çok akademisyenin bir araya geldiği yürüyüş sırasında yapılan konuşmada, "AKP kayyumlarıyla her yerde üzerimiz gelmekte. Ancak biz biliyoruz direnerek, mücadele ederek kazanacağız" denildi. https://twitter.com/dokuz8haber/status/1346058613329186816

POLİS BİBER GAZI İLE MÜDAHALE ETTİ: İKİ ÖĞRENCİ DARP EDİLEREK GÖZALTINA ALINDI

Güney Kampüs'te eylemlere devam etmek isteyen öğrencilere karşı polis biber gazı sıktı. Güney Kampüsü önünde iki öğrenci yerlerde sürüklenerek gözaltına alındı. Öğrenciler yaklaşık 1 saat sonra serbest bırakıldı. https://twitter.com/dokuz8haber/status/1346088643623084032

ÖĞRENCİLERE PLASTİK MERMİ İLE SALDIRI

AKP'li Melih Bulu'nun rektör olarak üniversiteye atanmasına tepki gösteren öğrencilere polis, plastik mermi ve tazyikli su ile saldırdı. https://twitter.com/dokuz8haber/status/1346110495003127809 NE OLMUŞTU? Karar, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre; 2002 yılında AKP Sarıyer ilçe teşkilatı kurucusu ve 2015 seçimlerinde AKP İstanbul Milletvekili Aday Adayı olan Prof. Melih Bulu, Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atandı. Karar duyulur duyulmaz tepki çekerken Boğaziçi Üniversitesi camiası tepkisini sosyal medyada dile getirdi.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİ: KABUL ETMİYORUZ

Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri, AKP’li Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasına karşı açıklama yayınladı. Karara tepki gösteren öğretim üyeleri, “Üniversitemizin akademik özerkliğini, bilimsel özgürlüğünü ve demokratik değerlerini açıkça ihlal eden bu uygulamayı kabul etmiyoruz” dedi.