BOĞAZİÇİ DİRENİŞİ KAZANDI

2021’in ilk günlerinden bu yana direnen Boğaziçi Üniversitesi öğrenci ve akademisyenleri kazandı. Kayyum rektör Melih Bulu “geldiği gibi”, yani Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile görevden alındı. YÖK, yeni rektörün seçim süreci için ilan yayınladı. Melih Bulu’nun yerine vekaleten atama yapılırken, Boğaziçi bileşenleri kampüste buluştu, “Vazgeçmiyoruz” mesajı verdi.

Kayyum Rektör Melih Bulu, önce Instagram hesabından haberi yalanladı, ardından doğruluğu ortaya çıkınca hesabını tümden kapattı.

AİHM, akademisyenlerin “Bu Suça Ortak Olmayacağız” başlıklı barış bildirisi ile ilgili olarak Türkiye’den savunma istedi.

rize sel-1RİZE VE ALMANYA’YI SEL VURDU

Sel ve heyelanlar Rize’yi vurdu. Yoğun sağanak nedeniyle oluşan sel ve heyelanlarda en az 6 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi kayıp. Sadece Türkiye değil Almanya da sel mağduru oldu. Özellikel Almanya'ın batısında yoğun yağış nedeniyle oluşan seller sonucu, en az 42 kişi yaşamını yitirdi.

Yarın başlayacak 9 günlük bayramı tatili öncesinde İstanbul’dan çıkış trafiği şimdiden yoğunlaştı. Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan, bayram tatilinde kurallara uyulmazsa yeni varyantla yeni pik olabileceğini söyledi.

GÜNÜN DİĞER GELİŞMELERİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz töreninde konuştu, “Cesaret abidelerinin hakkını ödeyemeyiz” dedi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “15 Temmuz’un tüm karanlık noktalarını ortaya çıkarmak, o gece devleti sokaktan toplayan milletimize borcumuzdur” dedi.

TCDD'nin 2020 yılındaki zararı bir önceki yıla göre yüzde 51 artarak 3 milyar 866 milyon 423 bin TL oldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 114 milyon TL’lik aydınlatma ihalesi Cengiz Holding’e gitti.

Esenler Belediyesi’nin geri dönüşüm tesisinin AKP’li ilçe yöneticisi Hüseyin Aydın’ın şirketine bedelsiz olarak devredildiği ortaya çıktı.

HABER-SEN, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’yle TRT’ye yapılan atamaların Anayasa’ya aykırı olduğunu açıkladı.

Aile hekimlerine 3 bin TL, sözleşmeli aile sağlığı çalışanlarına ise bin 500 TL'ye kadar ek ödeme yapılacak.

Avrupa Adalet Divanı, Avrupa Birliği'nde şirketlerin belirli koşullar altında çalışanlarının başörtüsü takmasını yasaklayabileceğine karar verdi.