GÜNDEM

BM'den Türkiye ve KKTC açıklaması

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kıbrıs'taki Maraş'ın bir kısmını daha açmayı planlamasına ilişkin BM Genel Sekreter Guterres açıklama yaptı.

Abone Ol

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kıbrıs'taki Maraş'ın bir kısmını daha açmayı planlamasına BM Genel Sekreter Guterres'den "derin kaygı duyduğu"na yönelik açıklama geldi.

"ENDİŞE DUYUYORUZ"

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Antonio Guterres'in, Türkiye ile KKTC'nin kapalı Maraş bölgesinin bir kısmının daha açılması yönündeki planlarından "endişe duyduğu" açıklandı. Guterres'in sözcüsü Farhan Haq, 1974 harekâtından önce 17 bine yakın Rum'un evlerini terk etmek zorunda kaldığı kapalı Maraş'a yönelik tutumlarının değişmediğini belirterek ilgili BM Güvenlik Konseyi kararlarına dikkat çekti.

"TEHLİKEYE SOKABİLECEK TEK TARAFLI ADIMLARDAN KAÇINMALI"

Haq, "Genel Sekreter tüm taraflara tekrar tekrar, gerginliği kışkırtan ve Kıbrıs meselesine kalıcı bir çözüm bulunması için taraflar arasında süregelen ortak zemin arama çabalarını tehlikeye sokabilecek tek taraflı adımlardan kaçınmaları için çağrısında bulunmuştur" dedi. Haq, BM'nin Maraş'a yönelik pozisyonunun değişmediğini ve bu tavrın ilgili BM Güvenlik Konseyi kararlarıyla doğrultusunda alındığını belirtti.