Cumhurbaşkanlığı 2023 bütçe taslağını Meclis Başkanlığı'na gönderdi. Bütçe görüşmeleri bugün başladı. Meclis Plan Bütçe Komisyonu’nda 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ve 2021 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifinin sunuşu ile bütçe maratonu başlamış oldu.

2023 bütçe gerekçesinde tarım ve hayvancılık sektörünün desteklenmesi bölümünde 58 bin 410 çiftçiye, 622 milyon 770 bin metrekarelik hazine taşınmazının kiralandığı belirtildi.

Bütçe gerekçesinde tıbbi, aromatik ve süs bitki türlerinin ithalatının azaltılarak ülkede üretilmesini teşvik etmek üzere bu bitki türlerini yetiştirmek isteyen vatandaşlara hazine taşınmazlarını kiralama kolaylığı sağlandığı vurgulandı. Bu kapsamda Hazine taşınmazlarının belirli programlar dâhilinde gerçek veya tüzel kişilere kiralanmak üzere ilana çıkarılmasına ilişkin çalışmaların devam ettiği vurgulandı.

2023 bütçesi ile birlikte başta ceviz, badem olmak üzere kavak, kızılağaç, okaliptüs, badem, antep fıstığı, zeytin, ceviz, fıstıkçamı, kızılçam, sedir, köknar, ladin, akasya vb. türlerde ağaçlandırma amaçlı kiralamaları desteklemek için hazine taşınmazlarının arz edilmesi çalışmalarına devam edilecek. 2023-2025 döneminde başta ceviz, badem olmak üzere ağaçlandırma ve tıbbı, aromatik ve süs bitkileri yetiştiriciliği amaçlı kiralanmak üzere toplam 60 milyon metrekare yüzölçümlü Hazine taşınmazı ilana çıkarılacak.