Ankara’da Makbule D.’ye cinsel ve fiziksel şiddet ve Makbule D.’nin dört yaşındaki oğluna ise istismarda bulunan Y.D. çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılmıştı. Duruma tepki gösteren anne Makbule D. "Benim çocuğumun anlattıkları yeterli gelmiyor mu?" dedi.

Evrensel’den Doğa Başak Öztürk’ün haberine göre, Makbule D. eşi emekli astsubay Y.D.’nin kendisine cinsel ve fiziksel şiddet, oğluna ise cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Gözaltına alınan Y.D., çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

"BEN ÇOCUĞUMUN HAKKINI İSTİYORUM"

Makbule D. şahsın serbest kalmasının ardından adalete olan güveninin kalmadığını belirterek “Ben çocuğumun hakkını istiyorum. Benim çocuğumun anlattıkları yeterli gelmiyor mu” diye konuştu.

"ÇOCUĞUM İFADESİNDE BENİM GÖRDÜĞÜMDEN DAHA DA FAZLASINI ANLATTI"

Oğlunun 5 Nisan’da akşam saatlerinde Y.D.’nin cinsel istismarına uğradığını ifade eden Makbule D. şunları anlattı: “Bu olay olduğu esnada beş aylık hamileydim, Bu olanlardan sonra gebeliğim sonlandı. Hemen polise şikayette bulundum. Bizi Çocuk İzlem Merkezi’ne gönderdiler. Burada savcı çocuğumun ifadesini aldı. Çocuğum ifadesinde benim gördüğümden daha da fazlasını anlattı. Savcılık şahsı tutuklaması için mahkemeye sevk etti ama mahkeme serbest bıraktı.”

"ADALETE İNANCIM KALMADI"

Şahsın mahkemece serbest bırakılması karşısında psikolojik olarak çok yıprandığını belirten Y.D., 20 Nisan tarihinde avukata başvurduğunu söyledi ancak serbest kalmasının sonucunda “Adalete karşı inancım kalmadı” diye ekledi.

NE OLMUŞTU?

Ankara’da bir kişi 4 yaşındaki üvey çocuğuna cinsel ve fiziksel şiddet uyguladığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Ancak istismarcı olduğu belirtilen kişi eşinin şikayeti ve savcılığın tutuklanma talebine rağmen serbest bırakıldı.