ABD’nin Iowa eyaletinde Lucy Studey, babası Donald Dean Studey’in 70’den fazla kadını öldürdüğünü ve gömdüğünü söyledikten sonra polis soruşturma başlattı. ABD’yi ayağa kaldıran olayda çiftçilik yapan kadın, babasının bir sürü kadının ölümünden sorumlu bir seri katil olduğunu öne sürerken, cesetlerin nereye gömüldüğünü bildiğini söyledi.

Studey, kendisinin ve kardeşlerinin babasının öldürdüğü kadınların cesetlerini saklamaya zorlandığını da aktardı.

Genç kadın, yetkililere, cesetleri Iowa’daki tarım arazisinde taşımak için sıcak aylarda bir el arabası ve kışın bir kızak kullandığını da aktardı.

İddiaların ortaya atılmasının ardından polis harekete geçerken, iddialar ABD basınında da gündem oldu. Basın, eğer olay gerçekse Studey’in ABD’nin en korkunç seri katillerinden biri olabileceğini yazdı.

Fremont County Şerif Kevin Aistrope, Des Moines Register’a verdiği demeçte, kızına göre Donald Dean Studey, birkaç yıl boyunca yılda “beş veya altı” kadını öldürüp Thurman yakınlarındaki mülkünde terk edilmiş bir kuyunun içine gömdü. Aistope, bazı cesetlerin tespit edildiğini ve incelemelerin sürdüğünü söyledi.