GÜNDEM

“Bayraklar Pakistan Savunma Bakanlığı binasına asılmadı”

Malumatfuruş Pakistan Savunma Bakanlığı binasına Türkiye, Azerbaycan ve Pakistan bayraklarının asıldığı iddiasının doğru olmadığını açıkladı. Malumatfuruş sitesi “Türkiye, Azerbaycan ve Pakis...

Abone Ol

Malumatfuruş Pakistan Savunma Bakanlığı binasına Türkiye, Azerbaycan ve Pakistan bayraklarının asıldığı iddiasının doğru olmadığını açıkladı.

Malumatfuruş sitesi “Türkiye, Azerbaycan ve Pakistan bayraklarını taşıyan yapının Pakistan Savunma Bakanlığı binası olduğu iddiası doğru değil” açıklaması yaptı. Malumatfuruş’un açıklamasına göre Pakistan Savunma Bakanlığı’na Ait sanılan paylaşım aslında Pakistan Defence adlı forum sitesine ait. Bayrakların fotoğrafı ise Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deki bir siteden. Malumatfuruş’un konuyla ilgili açıklaması özetle şu şekilde: Dağlık Karabağ bölgesinde Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan askerî gerilim sürecinde, binasına Türkiye, Azerbaycan ve Pakistan bayraklarını asan Pakistan Savunma Bakanlığı’nın ‘3 devlet, tek millet’ şeklinde açıklama yaptığı iddiası dolaşıma girdi. İddianın kaynağını oluşturan paylaşım şu şekilde: Ancak Pakistan Savunma Bakanlığınca yapıldığı sanılan ‘tek millet 3 devlet’ açıklaması aslında ‘Pakistan Defence’ adlı Pakistan’dan askerî odaklı bir forum sitesine aitti. Pakistan Savunma Bakanlığı’na ait olduğu iddia edilen binalar Bakü Yasamal bölgesinde yer alan Renessans Palace adlı sitenin bir parçası. Bu yanlış iddiayı içeren Yenicag.info adlı haber sitesinde yer alan aktarım şu şekilde: