Başkentliler'in Kurban Bayramı süresince piknik yapmak üzere tercih ettiği alanların başında, Yenimahalle Belediyesi Yakacık Mesire Alanı yer aldı.

146 bin metrekare alana sahip, 5 bin 500 kişi kapasiteli mesire alanında, minik sakinler de unutulmadı. 4 adet çocuk oyun alanı, 3 plaj voleybolu sahası, 2 çim futbol sahası ve basketbol sahasını içerisinde barındıran alanda binlerce vatandaş, keyif dolu bir bayram geçirdi.

Bin 500 ağaç, 4 bin fidan ve 5 binin üzerinde çalı bitkisinin yer aldığı alanda, 470 adet kamelyalı ve kamelyasız oturma bölümü bulunuyor.

“BAŞKENTLİLER HUZURLU VE GÜVENLİ BİR BAYRAM GEÇİRİYOR”

Yakacık Mesire Alanı'nın bütün olanaklarıyla başkent sakinlerine yıl boyu hizmet ettiğini belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Yakacık yalnız bayramlar da değil, tüm yıl Ankaralıların tercih ettiği, aileleri ile birlikte keyifle vakit geçirdiği bir merkez konumundadır. Piknik yapmak ve mangal yakmak isteyen kent sakinleri, Ankara’nın yeşil cenneti olan Yakacık mesire alanına geliyor. Başkentliler güven ve huzur dolu bir ortamda bir araya geliyor, vatandaş mutlu bir bayram geçiriyor. Yenimahalle Belediyesi olarak vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği mesire alanını Ankara’ya kazandırdığımız için kıvanç duyuyorum” dedi.