TOPLUM & YAŞAM

Bartın'da batan gemide 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı

Bartın İnkum açıklarında geminin battığı görülürken, bir kısmı su yüzeyinde kaldı. İhbar üzerine çevresinde bulunan gemilere yardımcı olunması için talimat verildi. Bartın Valisi Sinan Güner "Topl...

Abone Ol

Bartın İnkum açıklarında geminin battığı görülürken, bir kısmı su yüzeyinde kaldı. İhbar üzerine çevresinde bulunan gemilere yardımcı olunması için talimat verildi. Bartın Valisi Sinan Güner "Toplam mürettebat 13 kişi, hepsi Rus vatandaşı. Şu ana kadar 5 kişi kurtarıldı. Mürettebattan 2 kişinin ise cansız bedeni bota alındı" dedi.

Bartın'ın İnkum beldesi açıklarında bir geminin battığı ihbarı üzerine çevresinde bulunan gemilere yardımcı olunması için talimat verildi. Karadeniz'de kötü hava şartları ve denizin dalgalı olması geminin bulunduğu bölgeye ulaşımı güçleştirdi. Bartın Valisi Sinan Güner kurtarma çalışmaları hakkında şunları söyledi: “Rus bandıralı kuru yük gemisi bu kötü hava şartları nedeniyle battı. 10-15 arası mürettebatı olduğunu biliyoruz. Bunlar filikalarla can yelekleri giyerek denize açıldılar. Şu anda bu imkanlarla kurtarma çalışmalarına başladık. Denizde dalga çok yüksek, hava şartları çok kötü. Sahil Güvenlik’in botu ulaşmaya çalışıyor. Çok zor şartlarda yani denizin dalga boyu botun boyundan yüksek. Deniz Kuvvetleri’ne ait bir gemi Ereğli’den hareket etti. Eğer uçuş imkanı varsa Samsun’dan helikopter de talep ettik. Şu anda Güzelcehisar civarlarında 600-700 metre açıklarda filikalar gözle görülebiliyor. Deniz altı dalgıç ekibimiz filikaları kendi botlarını yüzdürebilirlerse bu 600-700 metreye ulaşmaya çalışacaklar, denizden de Deniz Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik ulaşmaya çalışıyor.”

2 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Bartın Valisi Sinan Güner, "Toplam mürettebat 13 kişi, hepsi Rus vatandaşı. Şu ana kadar 5 kişi kurtarıldı. Mürettebattan 2 kişinin ise cansız bedeni bota alındı." dedi.