AKP ve MHP tarafından Meclis gündemine getirilen ve 5 maddesi kabul edilen "çoklu baro" teklifine karşı çıkan baro başkanlarının, Meclis önündeki protestosu devam ediyor.

AKP ve MHP tarafından Meclis gündemine getirilen Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin 5 maddesi kabul edildi. Kanun teklifi bugün de Meclis Adalet Komisyonu’nda görüşülmeye devam ederken, düzenlemeye karşı çıkan baro başkanlarının Meclis’in Çankaya Kapısı önündeki protesto eylemleri ikinci gününe girdi.

ETRAFLARI POLİS BARİYERLERİ İLE ÇEVRİLDİ

Mezopotamya Haber Ajansı'nın haberine göre, "çoklu baro" sistemi teklifine karşı Ankara Adliyesi önünde tutulan Savunma Nöbeti’nin bu sabah sonlandırmalarının ardından 20’den fazla baro başkanı, Meclis önüne geçerek protesto eylemlerini burada sürdürmeye başladı. Meclis önüne gelen baro başkanlarının etrafı polis bariyerleri ile çevrildi.

GAZETECİLERE ENGEL

Öte yandan gazetecilerin alana girmesini engelleyen polisler, yasak olduğunu ileri sürerek gazetecilerin uzaktan fotoğraf çekmelerini dahi engelledi.