Kronos'ta yer alan habere göre, 22 Ağustos 2023’te Barış Anneleri Adalet Safalı ve Perişan Akçelik ile Akçelik’in oğlu Cihan Akçelik ile birlikte savcılık ifadesi için Yüksekova’dan Hakkari’ye giden ve dönüş yolunda trafik kazasında ağır yaralanan avukat Erdal Safalı’nın beyin ölümü gerçekleşti.

AĞIR YARALI AVUKAT 300 KM DOLAŞTIRILDI

İkisi Barış Annesi, üç kişinin öldüğü trafik kazasında vücudunda çok sayıda ağır kırık oluşan ve beyin kanaması geçiren Safalı, ambulansla yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Yüksekova Devlet Hastanesi’ne kaldırılmış, birkaç saat sonra buradan yaklaşık 78 kilometre uzaklıktaki Hakkari Devlet Hastanesi’ne götürülerek yoğun bakım ünitesine alınmıştı.

Buradaki tedavisi birkaç saat süren Safalı, gece saatlerinde ise yaklaşık 210 kilometre uzaklıkta bulunan Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilmişti.

NE OLMUŞTU?
Hakkari ve ilçelerinde 15 Ağustos’ta polislerce yapılan ev baskınlarında aralarında Barış Anneleri’nin de bulunduğu 23 kişi gözaltına alınmıştı. 13 kişi, emniyette ifadelerinin alınması ardından, 10 kişi savcılık ifadelerinden sonra adli kontrol şartıyla sevk edildikleri mahkeme tarafından “adli kontrol” ve “yurtdışı yasağı” kararıyla serbest bırakılmıştı.