Haber: Atilla Yoğurtçu


Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz 20-21 ve 22 Ekim'de bu yıl 2. si düzenlenecek olan "Balıkesir Kahvaltı Festivali" ile Balıkesir'i Türkiye ve Dünya'ya tanıtmayı hedeflediklerini söyledi. 

Balıkesir, tarım, hayvancılık, tarihi, kültürel zenginlikleri ve turistik cazibesiyle öne çıkıyor. Bu yıl ikinci kez düzenlenecek olan "Balıkesir Kahvaltı Festivali," 20-21-22 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek. Festivalde organik ve yöresel lezzetler, yemek şovları, ünlü şeflerin panel ve söyleşileri, sahne performansları ve konserler gibi etkinlikler yer alacak.

Festival, Balıkesir'in yöresel ürünlerini tanıtmayı, ekonomik getirilerini artırmayı, yerel üretimi ve kırsal kalkınmayı desteklemeyi ve turizmi geliştirmeyi hedefliyor. Bu önemli etkinlik, Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Ticaret Odası, Balıkesir Sanayi Odası, Balıkesir Ticaret Borsası, Güney Marmara Kalkınma Ajansı, BESOB ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu iş birliğiyle gerçekleştirilecek.Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir'in zengin topraklarını Türkiye ve dünya geneline tanıtmayı amaçladıklarını ve herkesi festivalde yer almaya davet etti.