Balıkesir'de yerel Gazeteci Atilla Yoğurtçu, dokuz8TV'de Alper Baran Esin'in sorularını yanıtladı. Geçtiğimiz günlerde sel felaketi ile boğuşan kentin hala düzelemediğini belirten Yoğurtçu, "Kar sularının yağmur ile birleşmesiyle Körfez sular altında kaldı. Altınoluk, Akçay ve Burhaniye'de hasar çok büyük.  Özellikle iş yerlerinde. Ekipler hala su boşaltma ile ilgileniyor. Yaşlı kesim evlerinden çıkamıyor. Zabıta ekipleri ile gıda ve ilaç desteği sağlandı. Acil çıkması gerekenlere de ulaşım sağlandı"

"GELECEK BELEDİYE BAŞKANI ALTYAPIYI HALLEDER Mİ O DA AYRI BİR KONU"

Yerel seçimlerin yaklaştığını hatırlatan Alper Baran Esin, altyapıya ilişkin sorular ordu. Yoğurtçu, Edremit'te altyapının iyi olmadığını vurgulayarak, "Özellikle sahil kesimlerinde altyapısı olmayan yerler var. Büyük sorun. Gelecek olan belediye başkanı halleder mi o da ayrı bir konu" dedi.

CHP'Lİ AHMET AKIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ADAYI OLACAK

CHP'nin belediye başkanlıkları için aday adaylık başvurularını uzattığını bildiren Yoğurtçu, büyükşehir belediyesinde CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın'ın aday olacağını açıkladı. Balıkesir İl Başkanlığının Akın'a yoğun bir destek verdiğini ve başka bir aday kabul etmeyeceğini ifade etti.

170 BİN ZEYTİN AĞACI RANTA MI KURBAN GİDECEK? İKTİDARDAN HALA BİR AÇIKLAMA YOK

Yoğurtçu, Edremit'te yer alan Vakıf Zeytinleri Genel Müdürlüğü'ne ait 14 bin dekarlık alandaki 170 bin zeytin ağacının rant tehlikesi altında olduğunu kaydetti. CHP Balıkesir Milletvekili Enser Aytekin'in konuyu gündeme taşıdığını belirterek şunları dile getirdi:

"Buranın işletmesini durdurdular. Çalışanları başka yere kaydırıldı. Bölge sağlık ve turizm işletmesi olarak imara açılacağı söylendi. İnsanlar ranttan kaygılı. Her sene zeytin olmuyor kaldı ki bu sene zeytinlerden de kimse memnun değil. Böyle bir durumda da Aytekin, '170 binlik ağaçlık yeri nasıl durdurursunuz' diye soru sordu. Yanıt gelmedi biz de hala bekliyoruz."

ŞAHİNDERESİ MESİRE  ALANINDA MİLLİ EMLAK İHALE AÇIYOR! HALK ENDİŞELİ

Şahinderesi mesire alanının Milli Emlak'a ait olan kısımlarının tel örgülerle kapatıldığını bildiren Yoğurtçu, "Kapatma nedeni olarak da ziyaretçilerin yaralanması. Çok yakında da işletme ihalesini açacağız diyorlar. İnsanlar 'Tamam  işletmeye verilsin ama belediyeye veya kuruma verilsin diyor. Özel firmaya verilirse otopark ve fiyat sorunu çıkacak" ifadelerini dile getirdi.