Kahramanmaraş merkezli depremlerde en büyük yıkıma uğrayan illerden biri de Hatay oldu. Antakya ilçesini neredeyse tamamı enkaz altında kaldı. Dokuz8TV'nin Yerel Gündem programında yerel Gazeteci Murat Mutlu, Alper Baran Esin'in sorularını yanıtladı.

"YURTTAŞLAR YILAN VE HAŞERE SORUNU İLE MÜCADELE EDİYOR"

Mutlu, hala enkaz kaldırma çalışmalarının tamamlanmadığını belirterek, "Bir nebze rahatlamak için enkazların kalkmasını bekliyoruz" dedi.

Hatay'da yeteri kadar konteyner olmaması nedeniyle depremzedelerin çadırlara mahkum olduğunu vurgulayan Mutlu, "Yurttaşlar yılan ve haşere sorunu ile mücadele ediyor" ifadelerini kullandı.

Mutlu, depremzedelerin barınma sıkıntısının yanı sıra gıda yetersizliğini de yaşadığını açıkladı.  

"HATAYLILAR OY KULLANMAK BİLE İSTEMİYOR"

Hataylıların oy kullanmak bile istemediğini bildiren Mutlu, "Hatay çok yalnız bırakıldı. Gerek yerel gerek genelde. ilk günkü çalışmalar bıçak gibi kesildi. Bunları yapması gereken makamlarda oturanların çabaları yetersiz. İnsanlar yerel seçimlere heyecan duyarak katılmayacak. İnsanların canı yandı. Birinin gidip falanca partinin belediye başkan adayayım diyebileceğini sanmıyorum" dedi.

MUTLU KULİS BİLGİLERİNİ AKTARDI! İŞTE HATAY BÜYÜKŞEHİR İÇİN CHP VE AKP'NİN OLASI ADAYLARI

Mutlu, Hatay Büyükşehir Belediyesi'ni son seçimde kazanan CHP'nin olası adaylarını açıkladı. Mutlu, potansiyel aday olarak mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş'ın olduğu belirterek, "Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Hatay Barosu Başkanı Cihat Açıkalın yarın öbür gün CHP'den aday adayı olacaklarını açıklayacaklar" dedi.

AKP'nin il başkanlığında yaptığı temayül yoklamasının paylaşılmayıp saklı tutulduğunu belirten Mutlu, İş İnsanı Serdar Özyurt'un AKP'de öne çıktığını söyledi. Mutlu, Özyurt'un Hatay'da sevilen bir isim olduğunu ifade etti. Potansiyel aday olarak da AKP Hatay İl Başkanı Mehmet Öntürk'ün olduğunu bildirdi.