Haber: Fatoş Erdoğan

Bakırköy Belediye işçilerinin direnişi Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda kurdukları çadırda devam ediyor. Belediyeden atılan işçilerin talepleri işe geri alınmak, toplu sözleşme ve güvenceli çalışma, ücretleri ve yemek paralarının düşürülmemesi, işçilere yapılan baskı ve zorlamaların son bulması.

"İŞÇİLERİN MAAŞLARI DÜŞÜRÜLDÜ, YEMEK ÜCRETLERİ 17 LİRADAN 5 LİRAYA İNDİ"

Konuya dair yaşanan süreci anlatan DİSK Genel-İş 2 No'lu Şube Mali Sekreteri Süreyya Doğan, "Bizler Bakırköy Belediyesi'nde 2018 yılında KHK ile belediye şirketine geçirilen işçiler için yetki tespiti almamızdan sonra eylem ve etkinliklere başlayan işçileriz. Yetkimizi aldıktan sonra yapılan itirazlarla mahkeme sürecimiz başladı 2008'den 2020'ye kadar şirket değişiklikleri dolayısıyla tekrar yetki almamız gerekti. Tekrar mahkeme süreci başladı ve bu süre zarfında çalışan işçilerin maaşları düşürüldü, günlük yemek ücretleri 17 liradan 5 liraya çekildi. Kuralsız, güvencesiz çalışma devam etti iş güvenliğine aykırı çalışmaya zorlandık toplu sözleşmeler olmadığından dolayı" ifadelerine yer verdi.

DİSK

"KAZANIM ELDE EDENE KADAR ÇADIRDA DİRENİŞİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Doğan, "1 Temmuz’dan beri eylem etkinliklere devam ediyoruz. 4 işçi arkadaşımız sendikal faaliyetler yürüttükleri gerekçesiyle öncülük yaptıkları öne sürülerek işten çıkarıldı. Bizler kurduğumuz çadırda kazanım elde edene kadar direnişi sürdüreceğiz" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

"ZOR ŞARTLARDA DAYANIMA İLE GEÇİNİYORUZ"

İlk işten atılan temizlik işçilerinden onbaşı Erdal Kaya ise "2020 yılının 10. ayında sendikanın basın açıklamasına 500 kişi katıldık. Açıklama sonrası bölgelere dağıldıktan sonra amirlikten çağrıldım. Telsizi bırakmamı istediler nedenini sorduğumda basın açıklamasına katıldınız dediler. Pandemi gerekçesiyle işten atılma yasak olduğundan dolayı Kod-29'la işten atıldım işe geri dönebilmek için direnişe başladık toplu sözleşme istiyoruz. Zor şartlarda dayanışma ile geçiniyoruz 1 senedir işsizim kod-29'la çıkarıldığım için iş bulamıyorum hayat böyle devam ediyor" diye konuştu.

DİRENİŞ 1 YILI AŞKIN SÜREDİR DEVAM EDİYOR

Genel Hizmetler İşçileri Sendikası'na üye oldukları için işten atılan ve bir yılı aşkın direnen Bakırköy Belediyesi işçileri, Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda imza toplayarak direnişe devam ediyorlar. Haklarını alana kadar direnişe devam edeceklerini vurgulayarak örgütlenme çağrısı yaptılar.