Muğla'nın Datça ilçesindeki orman yangınında alevlerle mücadele 19 saattir aralıksız devam ederken, günün ilk ışıkları ile birlikte havadan müdahale tekrar başladı. İzmir'in Çeşme ilçesi Ovacık Mahallesinde makilik alanda gündüz başlayan yangına ekiplerin karadan ve havadan müdahalesi devam ediyor. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger yangının kısmen kontrol altına alındığını duyurdu.

Sabah saatlerinde rüzgârın şiddetini azaltması ile bölgede alevler yerini yoğun dumana bıraktı. Yanan sahalarda alev görünmezken, yoğun duman örtüsü ile kaplanan alanda hem havadan hem karadan müdahale sürüyor.

“600 HEKTARLIK ALAN”

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Datça ilçesindeki orman yangınının ilk belirlemelere göre çıkış nedeninin elektrik trafosundan kaynaklandığını, alevlerin 600 hektarlık alanda etkili olduğu açıkladı. Kirişci, 1466 personel ve 130 gönüllü ile müdahale edilen yangında, alevlerin tehdit ettiği yerleşim bölgelerinde oturan 2 bin 400 kişinin tahliye edildiğini bildirdi.

YANGIN KONTROL ALTINDA

Datça’daki yangın üzerine konuşan Kirişçi, “Yangın kontrol altına alınmıştır. Soğutma çalışmaları başlamış ve gerektiği sürece çalışmalar sürdürülecektir."