Haber: Murat Mutlu
 

Hatay’ın merkez Antakya İlçesi’ne bağlı Bağrıyanık Mahallesi Muhtarı Oktay Sağlam’ın tutuklanmasının ardından mahalle sakinleri muhtarlarının suçsuz olduğunu iddia ederek eylem gerçekleştirdiler.

Mahalle muhtarının uyuşturucuyla mücadelede önemli rol oynadığı için iftira atıldığını iddia eden mahalle sakinleri, muhtarın serbest bırakılmaması durumunda eylemlerini sürdüreceklerini ifade ettiler. 

NAMUSUMUZA DOKUNMAYIN!

Mahalle sakinleri tarafından Bağrıyanık Mahallesi Muhtarlığı önünde gerçekleştirilen eylemde konuşan mahalle sakinleri, “Bağrıyanık Mahallesi sakinleri olarak mahallemizde olan uyuşturucu satıcılarından, kristalcilerden, hırsızlardan artık cinnet geçirmeye başladık. Bizim mahallemizin adını kötüye çıkarıyorlar. Çoluğumuz, çocuğumuz sokağa çıkamaz oldu. Geçen sefer uyuşturucu kullanıcıları kendi aralarında kavga ediyorlar, muhtarımızı ve mahallemizin adlarını veriyorlar. Adlarını verdikleri halde muhtarımızı içeriye alıyorlar, aynı kristalciler ise kendi üzerinde uyuşturucu bulup narkotik aldığı halde sabah serbest bırakılıyor. Şuan bütün kristalciler evlerinde yatarken, bizim mahallemizin muhtarı Kilis Cezaevi’ne gönderiliyor. Mahalle muhtarlığımızın kapısı kapalı. Biz mahalle muhtarımızı istiyoruz. Muhtarımız mahallemizin namusudur. Namusumuza dokunmayın.” diyerek tepkilerini dile getirdiler. 


Bağrıyanık Mahallesi’ne gelen Hatay İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Güvenlik ve Asayiş Şube ekiplerinin gelmesiyle ikna olan mahalle sakinleri ise muhtarın 48 saat içerisinde çıkarılmaması durumunda yeniden daha büyük çaplı eylem yapacaklarını dile getirdiler.