CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Nazlıaka, Zafer Bayramı dolayısıyla, CHP Üsküdar İlçe Başkanlığı tarafından bu akşam düzenlenen "Kadınlar Zafere Yürüyor" temalı etkinliğe CHP İlçe Başkanı Suat Özçağdaş ve CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Yeşim Ağırman ile birlikte katıldı. Yürüyüş sonrasında konuşan Nazlıaka şunları söyledi:

“BU BAYRAM TUTSAKLIĞA BOYUN EĞENLERİN DEĞİL; BAŞKALDIRANLARIN BAYRAMIDIR”

“Sevgili Üsküdarlılar bazı zaferler vardır sonsuza dek kutlanır; bazı liderler vardır ebediyen yaşarlar ve bazı başarı hikayeleri vardır nesilden nesile anlatılır. İşte biz bugün böyle bir başarı hikayesini anlatmak için böyle bir lideri anmak için böyle bir zaferi gelecek nesillere taşımak için bir aradayız, buradayız ve beraber olarak örgütlü gücümüzü hep birlikte büyütmek için varız.

Ben evladını saracağı battaniyeye mermi sararak cepheye koşan o yürekli kadınları ve bu toprakları bize vatan yapan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm mücadele kahramanlarımıza bir kez daha saygılarımı, sevgilerimi, özlemlerimi ve minnetlerimi sunuyorum.

Daha önce kadın-erkek birlikte mücadele ettiler ve kazandılar. Biz de kazanacağız; buna yürekten inanıyoruz. Bu büyük bayram Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına adım atacağımız günlerde bize aslında bir değişimin bir dönüşümün müjdecisi. Bu bayram tutsaklığa boyun eğenlerin değil; başkaldıranların bayramıdır. Bu bayram, ‘keşke Yunan kazansaydı’ diyen, Sevr’i imzalamaya çalışanların değil; Sevr’i yırtıp atan Lozan’ı imzalayanların bayramıdır. Bu bayram yolsuzluğa, yoksulluğa, talana ortam hazırlayanların değil; adil, şeffaf, hesap verilebilir bir Türkiye inşa etmeye çalışan bizlerin bayramıdır ve bu bayram ben kadın erkek eşitliğine inanmıyorum diyenlerin değil; eşit, özgür bir Türkiye inşası için çalışanların bayramıdır. Bu bayram, ülkesinde vatandaşlığı satışa çıkaranların değil; ‘ya istiklal ya ölüm’ diyenlerin bayramıdır. Bu bayram ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı aziz Atatürk’ün ve onun en yakın silah arkadaşı İnönü’nün adını havaalanlarından, statlardan silmeye çalışanların değil; onları daima yüreklerinde yaşatanların bayramıdır.

Bu bayram mülakatlarla, torpillerle, gençliğin geleceğini çalanların değil; yeniden geleceği inşa edecek olan gençlerimizin bayramıdır. Bu bayram ‘kadına yönelik şiddet tolere edilebilir’ diyenlerin, kadın cinayetlerinden adeta bir rakam gibi bahsedenlerin, İstanbul Sözleşmesi’ni yok sayanların değil; eşit bir Türkiye kuran ve toplumsal cinsiyet eşitliğini bu topraklarda yeniden yeşertecek olanların bayramıdır.

Bize bir sorumluluk düşüyor: seçimlere kadar sahada olmak, çalışmak, çalışmak… İnanıyoruz ki, bunu yaptığımızda Atamızın izinde, genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde o güzel o aydınlık yarınları bizler getireceğiz.”