MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında tutuklanan üst düzey polisler hakkındaki 'darbe' iddiasının  ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile kritik bir görüşme gerçekleştirdi.

Habertürk'ün haberine göre; Bakan Yerlikaya’nın MHP Lideri’ni ziyareti, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ve bilgisiyle gerçekleştiği belirtildi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, grup toplantılarında, Ayhan Bora Kaplan davası ve İçişleri Bakanlığı’nda yaşananlarla ilgili bazı sorular yöneltmişti. Bu görüşmede Bakan Yerlikaya, bu soruların yanıtlarını birinci elden Bahçeli’ye iletti.

Görüşmede kara para ile mücadelede şirketlere TMSF’nin kayyum olarak aranmasına ilişkin 8. Yargı Paketi’ndeki düzenleme ile genel olarak kayyumlar meselesi de değerlendirildi.

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

Devlet Bahçeli 14 Mayıs 2024'te Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında görevden uzaklaştırılan Ankara Emniyeti’nden 3 polis müdürünün evine bugün terörle mücadele ekipleri tarafından baskın yapılması ile ilgili "Birkaç emniyet müdürünün açığa alınmasıyla geçiştirilemeyecek bir komplo devrededir, nitekim hedef Milliyetçi Hareket Partisi, AK Parti, Cumhur İttifakı ve son tahlilde Türkiye’dir. 17-25 emniyet ve yargı ortaklı darbe girişiminin tekrarını planlayanlara boyun eğersek" demişti.

Ayhan Bora Kaplan: Gazetecileri vicdana davet ediyorum Ayhan Bora Kaplan: Gazetecileri vicdana davet ediyorum