Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin 20'si tutuklu 61 kişi hakkında Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın duruşması Sincan Cezaevi’nde devam etti.

Sanık ve avukat beyanlarına geçilmeden önce Bora Kaplan Mahkeme Başkanı'ndan söz istedi. Kaplan, 16 Nisan'da görülen duruşmada Mahkeme Başkanı'na yönelik, "Efendim bir tanem" sözleri nedeniyle heyetten ve  Ağır Ceza Reisi'nden özür diledi.

Kaplan, ilk beyan verdiği esnada kendini anlatmaya çalışırken kelimenin yanlışlıkla ağzından çıktığını belirterek, "O anda hararetle size 'Efendim bir tanem' diye hitap etmiştim. Sonrasında özür de diledim. Herkesin önünde sizden ve makamınızdan tekrar özür diliyorum. Ben devletin hiçbir memuruna saygısızlık yapmadım, yapmam da. Basında yer alan haberlerin birçoğu asılsızdır. Gazetecileri de vicdana davet ediyorum" diye konuştu.

Mahkeme Başkanı, Bora Kaplan'ın özrünü kabul ederek, "İlk celsede söylemişsin ve defaatle özür dilemişsin zaten. Kimin neyi, ne niyetle söylediğini biliriz, kötü niyet hissedersek gereğini yaparız" dedi.