Haber: Ozan Devrim Yay

Eskişehir'de avukat Heval Yıldız Karasu'nun ofisinin bulunduğu binanın kurşunlanması ile ilgili davanın 9'uncu duruşması bugün Eskişehir 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 

AĞIR CEZA TALEBİ YİNE REDDEDİLDİ

Heval Yıldız Karasu ve avukatların, sanıkların başka bir dosya kapsamında örgütlü suç şüphesiyle Antalya'da tutuklu olduğunu belirterek, dosyanın ağır ceza mahkemesine yollanmasına dair talepleri bir kez daha reddedildi.

Sanıkların "silahla öldürmeye teşebbüs" suçundan cezalandırılmalarına yönelik talep de kabul edilmedi.

Mütaalasını veren savcı, sanıklar için "silahla tehdit" ve "başka muhtelif" suçlardan ceza talebinde bulundu.

Davanın bir sonraki duruşması ise 20 Aralık 2021 saat 10.30'a ertelendi.

NE OLMUŞTU?

Eskişehir'de 25 Eylül 2020'de Av. Heval Yıldız Karasu'nun Odunpazarı'ndaki avukatlık bürosuna sabah 05.00 sularında av tüfekleriyle ateş açılmıştı. Saldırganlar, işçi davalarında avukatlık yapmasıyla da bilinen Karasu'nun bürosunun bulunduğu 3 katlı binanın duvarına "Odunpazarı'nda HDP'li İstemiyoruz" yazısı yazıp kaçmıştı.

Sabah erken saatlerde avukatlık bürosuna gelen çalışanlar duvardaki yazıyı ve bir ailenin oturduğu zemin kattaki pencerelerin kırık olduğu görünce durumu polise bildirmiş ve sonrasında olaya ilişkin soruşturma başlatılmıştı.

Saldırının gerçekleştiği binanın yanında bulunan 'Kayı Boyu Derneği'nin Başkanı Kazım Duman da sosyal medya hesabından "Kayı Boyu Derneğimizin yan binasına Heval Yıldız Karasu isimli bir avukatı yerleştirmişler. Odunpazarı'nda HDP'li istemiyoruz" paylaşımında bulunmuştu. 

Paylaşımın altında Karasu'ya yönelik tehdit mesajları paylaşılmıştı.